Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Σε ετοιμότητα οι ελληνικές δυνάμεις για τον φόβο προβοκάτσιας εν όψει δημοψηφίσματος στην Τουρκία


Βόρεια πορεία προς τον κόλπο της Σμύρνης έχει πάρει το τουρκικό ερευνητικό σκάφος "Πίρι Ρέις" και αυτή την στιγμή πλέει παράλληλα με τις τουρκικές ακτές, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων, αφού διανυκτέρευσε στο λιμάνι του Φεστιγιέ, απέναντι από την Ρόδο. Στο μεταξύ στις 12.26 μια εξάδα τουρκικών μαχητικών μπήκε στο Αιγαίο παραβιάζοντας τον Ε.Ε.Χ. μεταξύ Λέσβου και Χίου από το αεροδρόμιο της Μπαντίρμα και εξήλθε στις 13.04 πάλι μεταξύ των δύο νησιών.

Όπως αναφέρουν πηγές της διακλαδικής υπηρεσίας πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος θα παραμείνει εκτός περιόχής ερευνών για δύο εικοσιτετράωρα και θα επανέλθει για την τελική φάση μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή τις τουρκικές κινήσεις όχι μόνο σtο Αιγαίο και την Κύπρο, αλλά και στην περιοχή τυο Έβρου και θα υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα διεξαχθεί στην Τουρκία το δημοψήφισμα για το σύνταγμα Εβρέν, αλλά και το επόμενο χρονικό διάστημα, αφού εκφράζονται φόβοι για απόπειρα δημιουργίας επεισοδίου από την πλευρά των σκληροπυρηνικών αξιωματικών έτσι ώστε να δημιουργηθεί υπόβαθρο για κινήσεις κατά της ισλαμικής κυβέρνησης του Ρ.Τ.Ερντογάν.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: