Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Καλά νέα για τους εκπαιδευτικούς αλλά ... πόσους τρίτεκνους έχουμε στην Ελλάδα;


το λαβαμε απο:antipolon.blogspot.com

Τις επόμενες μέρες το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει την εγκύκλιο με την οποία θα καλεί για μόνιμο διορισμό τους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δημοσιεύουν στο χθεσινό τους φύλλο τα «ΝΕΑ». Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα διοριστούν μόνιμα 2.800 εκπαιδευτικοί. Παράλληλα έχει αρχίσει η επεξεργασία για την κατάρτιση των οριστικών πινάκων αναπληρωτών. Η πρώτη φουρνιά αναπληρωτών θα κληθεί το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου και η δεύτερη το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου, ενώ έχουν εγκριθεί πιστώσεις για το διορισμό 11.000 αναπληρωτών.
Αυτά είναι καλά νέα για τους εκπαιδευτικούς.
Ας βάλουμε ένα θεματάκι μικρό μικρό. Κάποιες από τις προσλήψεις αυτές, θα γίνουν από τον πίνακα αναπληρωτών, με το παλιό και "περίεργο" σύστημα των μορίων. Οι εκπαιδευτικοί πολλές φορές "γκρίνιαζαν" πως κοπίαζαν, "μάζευαν" μόρια και ποτέ δεν διορίζονταν γιατί προηγούντο οι τρίτεκνοι. Πριν μερικές βδομάδες η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε, κάτι που πέρασε στα «ψιλά», ότι θα ελέγξει τους φοιτητές που ζητούν μεταγραφή δηλώνοντας τους γονείς τους ως τρίτεκνους.
Αν λοιπόν, όπως διαπιστώθηκε, κύκλωμα επιτηδείων αναλάμβανε έναντι αδράς αμοιβής να δημιουργεί τρίτεκνες οικογένειες-«μαϊμούδες» και η υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμασντιπούλου, έστειλε το σχετικό φάκελο στον εισαγγελέα, γιατί να μην συμβαίνει το ίδιο και με κάποιους εκπαιδευτικούς;
Είναι δυνατόν να έχουμε τόσους «τρίτεκνους» στην Ελλάδα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: