Τετάρτη 11 Αυγούστου 2010

Διπλάσιες οι αποχωρήσεις από τους διορισμούς



Κύμα φυγής των εκπαιδευτικών

Έκκληση προς τους εκπαιδευτικούς να ανακαλέσουν τις αιτήσεις συνταξιοδότησης που έχουν υποβάλει κατά χιλιάδες, απηύθυνε μέσω στο ΣΚΑΪ η υφυπουργός Παιδείας.

Όπως είπε η κ. Χριστοφιλοπούλου, περίπου 11.000 εκπαιδευτικοί έχουν καταθέσει φέτος αίτηση συνταξιοδότησης (ο αντίστοιχος αριθμός αιτήσεων το 2009 ήταν 4.355). Εξ΄ αυτών οι 3.856 εκπαιδευτικοί είναι από την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και περίπου 6.500 από την δευτεροβάθμια.

Η υφυπουργός Παιδείας επεσήμανε ότι αποχωρήσεις φέτος είναι σχεδόν διπλάσιες, την ώρα που οι διορισμοί είναι σχεδόν οι μισοί και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί με περικοπή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών και μετακινήσεις στα σχολεία που πραγματικά έχουν προβλήματα.

Ακόμα, η κ. Χριστοφιλοπούλου διαβεβαίωσε ότι όσοι εκπαιδευτικοί έχουν κατοχυρώσει δικαίωμα για σύνταξη δεν πρόκειται να χάσουν παραμένοντας στο πόστο τους. Αντιθέτως
όσοι φύγουν πρόωρα, θα βγουν ζημιωμένοι γιατί θα πάρουν μειωμένη αντί για πλήρη σύνταξη.

Καταλήγοντας, η υφυπουργός Παιδείας απέφυγε να δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι μαθητές δεν θα ξεκινήσουν άλλη μία σχολική χρονιά χωρίς δασκάλους και καθηγητές.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: