Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Πανσέληνος χωρίς Ακρόπολη και Σούνιο


Για ακόμη μια φορά οι τουρίστες δεν θα απολαύσουν την αυγουστιάτικη Πανσέληνο από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Νέο Μουσείο Ακρόπολης αφού οι αρχαιοφύλακες αρνούνται να εργαστούν.

«Και εγώ θα ήθελα να μείνουν ανοιχτά τα μνημεία αυτά τη βραδιά της πανσελήνου. Είναι καθαρά οικονομικό το πρόβλημα. Δίνουμε όλα τα χρήματα που δικαιούνται με τις υπερωρίες τους οι αρχαιοφύλακες, είναι εξασφαλισμένα μέχρι τελευταίου λεπτού τα χρήματα» δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΪ ΟΝline» ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων Γιάννης Μαυρικόπουλος δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι οι αρχαιοφύλακες πιέστηκαν και εκβιάστηκαν να δουλέψουν εθελοντικά στις 24 Αυγούστου.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν αμοιβή τριπλάσια της προβλεπόμενης η οποία σύμφωνα με το ΥΠΠΟΤ χορηγούνταν παρατύπως τα προηγούμενα χρόνια.

Τα προβλήματα για τον ελληνικό τουρισμό είναι διαχρονικά δήλωσε από την πλευρά της η τουριστική πράκτορας Χρύσα Καραγιώργη στο ΣΚΑΪ, κάνοντας λόγο για έλλειψη καθαριότητας σε πολλές διαδρομές και μέρη της Ελλάδας και για ακρίβεια σε νερό, καφέ και σουβενίρ.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: