Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

«Δεν διώκονται οι δημόσιοι υπάλληλοι»



Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος στην «Πρώτη Γραμμή»

Τη διαβεβαίωση ότι η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων δεν έχει ως στόχο τη δίωξή τους έδωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Πρώτη Γραμμή».

«Δεν έχει απολυθεί και δεν θα απολυθεί κανείς μόνιμος υπάλληλος ή συμβασιούχος αορίστου χρόνου από την κατάργηση φορέων και οργανισμών του δημοσίου εκτός της Αγρογής που επρόκειτο για παράνομη κατάσταση» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι μετακινήσεις θα γίνουν στον τόπο στον οποίο εργάζονται οι υπάλληλοι.

Ο κ. Ντόλιος διευκρίνισε ότι η κατάργηση οργανικών θέσεων δεν έχει σχέση με απολύσεις.

«Έχουμε στόχο να εξορθολογίσουμε το δημόσιο θα προκύψουν οικονομίες κλίμακος από την καλύτερη κατανομή του προσωπικού με περιορισμό των αναγκών για συμβασιούχους» σημείωσε.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε ότι στην καταπολέμηση της ανεργίας μπορεί να συμβάλει το δημόσιο, αλλά δεν μπορεί να είναι η μοναδική μέθοδος για να καταπολεμηθεί η ανεργία.

Ο κ. Ντόλιος ανακοίνωσε ότι στις αρχές του Σεπτέμβρη θα υπάρχει πλήρως αποτυπωμένη την κατάσταση στο δημόσιο τομέα.

«Στο εξής θα ξέρουμε τις επιμέρους ανάγκες με αποτέλεσμα να γίνονται στοχευμένες και περιορισμένες προσλήψεις» δήλωσε.

Για το ενιαίο μισθολόγια ανέφερε ότι θα ενσωματωθούν τα ποικίλα επιδόματα στους μισθούς. Στόχος να αποκατασταθεί μια στοιχειώδης δικαιοσύνη ώστε να μην υπάρχει διαφορά μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων διαφόρων υπουργείων αλλά και μεταξύ των υπαλλήλων στο ίδιο γραφείο.

Για τα χρέη των ΟΤΑ ανέφερε ότι ανέρχονται σε 1,7 δισεκατομμύριο ευρώ, ενώ δήλωσε ότι σε μια νομαρχία πάνω από το 50% του προσωπικού αφορά θέσεις προϊσταμένων και τμηματαρχών.

Σημειώνεται ότι το Δημόσιο μπαίνει τις προσεχείς ημέρες στο μικροσκόπιο του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να μπει τέλος στη διαφθορά και την κακοδιαχείριση.

Ο υπουργός Οικονομικών διέταξε τη διενέργεια 10 διαχειριστικών ελέγχων σε νοσοκομεία, ΤΕΙ, δημοτικές και άλλες επιχειρήσεις που ανήκουν στο δημόσιο τομέα.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: