Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Οξεία απάντηση Μαρκογιαννάκη στον Σαμαρά


Σταλινική χαρακτηρίζει την απόφαση και τη διαδικασία διαγραφής του ο βουλευτής Χανίων Χρήστος Μαρκογιαννάκης σε συνεντεύξεις του σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε εναντίον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι «ήλθε η Πολιτική Άνοιξη να καταβροχθίσει τη ΝΔ» και έκανε λόγο για «ανασφάλεια που κάνει τον πρόεδρο της ΝΔ να βλέπει φαντάσματα και εχθρούς».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό MEGA ανέφερε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα αποφασίσει αν θα είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα ενταχθεί στον πολιτικό φορέα, τον οποίο οι πληροφορίες φέρουν την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να ιδρύει.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό BHMA fm, ο πρώην υπουργός είπε, μεταξύ άλλων, «όχι δεν είναι δεδομένο, ειλικρινά σας το λέω δεν είναι δεδομένο, το μετράω, όπως το μέτραγα και πριν από δύο ημέρες και το εξετάζω να δω ποιες παρενέργειες και να δω ''τι πούλια θα πιάσω'', δεν είναι βέβαιο, στην Κρήτη μιλάμε ότι κάνουμε εκλογές, και εγώ ξέρω να κάνω εκλογές γιατί 22 χρόνια που είμαι βουλευτής στον νόμο Χανίων, δεν ήμουν ούτε στη Καλαμάτα, ούτε στην Μάνη, όπου με τα ποσοστά βγάζουμε το όποιον θέλουμε. Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση συνεχή».

Πάντως είπε ότι αν και είχε σκοπό να αποσυρθεί από την πολιτική τώρα θα παραμείνει «για τουλάχιστον μια δεκαετία».

Έκανε λόγο «για πολιτικάντηδες και κωλοτούμπες», λέγοντας ότι ίδιος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Η Ρηγίλλης απέφυγε να κάνει σχόλιο, ενώ όπως ανέφεραν στελέχη του κόμματος, ο Α. Σαμαράς δεν μπορούσε να αφήνει να σέρνεται «η δημόσια διαφωνία και διαφοροποίηση» του Χρήστου Μαρκογιαννάκη απέναντι στην υποψηφιότητα Πλακιωτάκη για την περιφέρεια Κρήτης.

Ορισμένοι στην ΝΔ εκτιμούν πως η ηγεσία του κόμματος έστειλε μήνυμα και σε άλλους βουλευτές που ενδεχομένως διαφωνούν με επιλογές υποψηφίων στις περιφέρειες τους.

Κ. Μητσοτάκης: Χρησιμότερη η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός από την αφαίρεση και τη διαίρεση

Την αποπομπή του Χρήστου Μαρκογιαννάκη απο την ΝΔ σχολίασε σήμερα από τα Χανιά ο βουλευτής Αθηνών του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κ. Μητσοτάκης με τον ιδιότητα του υπευθύνου του τομέα περιβάλλοντος της ΝΔ πραγματοποίησε σήμερα,προγραμματισμένη επίσκεψη στο δημαρχείο Χανίων όπου και συναντήθηκε με το δήμαρχο Κυριάκο Βιρβιδάκη και στελέχη του δήμου.

Μετά την συνάντηση ο κ.Μητσοτάκης κλήθηκε από τους δημοσιογράφους να σχολιάσει την αποπομπή του βουλευτή Χανίων Χρήστου Μαρκογιαννάκη και δήλωσε: «Πιστεύω πάντα στην πολιτική ότι η πρόσθεση και ο πολλαπλασιασμός είναι πολύ πιο χρήσιμες,από την αφαίρεση και την διαίρεση».

Ερωτώμενος αν ο ίδιος παραμένει στην ΝΔ τόνισε: «Φυσικά και θα παραμείνω στην ΝΔ δεν ετέθη ποτέ κανένα τέτοιο θέμα».

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι στηρίζει για το δήμο Χανίων, την υποψηφιότητα του Κυριάκου Βιρβιδάκη.

«Θέλω να πω και δημόσια ότι σε προσωπικό επίπεδο φυσικά και στηρίζω ανεπιφύλακτα, τον Κυριάκο Βιρβιδάκη στην προσπάθεια την οποία κάνει για τον δήμο Χανίων. Πιστεύω ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδείξει ότι κατέχει πάρα πολύ καλά τα ζητήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχει κάνει ουσιαστικό έργο στα Χανιά και θα ήθελα να δω προσωπικά το έργο αυτό να συνεχίζεται μια θητεία ακόμα».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν συναντηθεί με τον υποψήφιο περιφερειάρχη που στηρίζει η ΝΔ στην Κρήτη, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο κ Μητσοτάκης απάντησε:

«Βεβαίως και θα συναντηθώ με οποιοδήποτε επιθυμεί μια συνάντηση. Εξάλλου με τον κ. Πλακιωτάκη είμαστε συνάδελφοι στη Βουλή, μιλάμε τακτικά και φυσικά συζητώ με όλους τους ενδιαφερόμενους για περιβαλλοντικά ζητήματα».
πηγη:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: