Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

"Εξασφαλισμένη η δεύτερη δόση"



Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι δεν υπάρχει ούτε νέο μνημόνιο ούτε θα ληφθούν νέα μέτρα


Τη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχει νέο μνημόνιο, ούτε νέα μέτρα επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά τη συνέντευξη Τύπου για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την τρόικα.

Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι είναι εξασφαλισμένη η δεύτερη δόση του δανείου από το μηχανισμό στήριξης.

Όσον αφορά τον έλεγχο των δαπανών των ΔΕΚΟ, είπε ότι σημειώνεται πρόοδος, αλλά τόνισε ότι χρειάζεται δουλειά.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε ότι έχει γίνει οποιαδήποτε συζήτηση με την τρόικα για απολύσεις.

Ακόμα, εκτίμησε ότι στο β' εξάμηνο του έτους τα έσοδα θα εξελιχτούν με μικρές αρνητικές αποκλίσεις από τους στόχους, ωστόσο πρόσθεσε πως οι δαπάνες θα συγκρατηθούν περισσότερο από αυτό που προβλέπουν οι στόχοι.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, διέψευσε δημοσιεύματα που θέλουν την απόκλιση των εσόδων από τους στόχους να φτάνει στο 1 δισ. ευρώ, τονίζοντας πως υπάρχει απόκλιση κατά 350 εκατ. ευρώ.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου οι εμπειρογνώμονες της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και της Κομισιόν, επισήμαναν ότι το τριετές οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ξεκίνησε να υλοποιείται δυναμικά, ενώ σημαντικές μεταρρυθμίσεις βρίσκονται σε προηγμένο στάδιο.

Στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσαν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου τριμηνιαίου οικονομικού ελέγχου που ολοκληρώθηκε στις 5 Αυγούστου, προβλέπεται συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 4% το 2010 και περίπου 2,5% το 2011.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: