Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

«Διευκόλυνση» από το ΔΝΤ ζητεί το Πακιστάν


Την αναδιάρθρωση του δανείου του ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα ζητήσει το Πακιστάν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες που έχουν πλήξει την ασιατική χώρα, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η βρετανική εφημερίδα, επικαλούμενη Πακιστανούς αξιωματούχος αναφέρει ότι ο υπουργός Οικονομικών Αμπντούλ Χαφεέζ Σαϊκχ θα επισκεφτεί την Ουάσιγκτον την επόμενη εβδομάδα για να ζητήσει από το ΔΝΤ την αναδιάρθρωση του δανείου το οποίο συμφωνήθηκε το 2008 ή την εξέταση νέας χρηματοδότησης εξαιτίας των αναγκών που έχουν δημιουργήσει οι πλημμύρες και οι οποίες εμποδίζουν την συμμόρφωση της χώρας προς τους όρους του δανείου.

Την παροχή επιπλέον 32 εκατομμυρίων δολαρίων στο Πακιστάν ανακοίνωσε η Γερμανία, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό της βοήθειας της χώρας στα 50 εκατομμύρια δολάρια.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Βέρνερ Χόγιερ, πραγματοποίησε αυτήν την ανακοίνωση κατά την διάρκεια ομιλίας του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ σχετικά με την αποστολή βοήθειας προς το Πακιστάν.

"Η Γερμανία θα στηρίξει το Πακιστάν ώστε να καλύψει τις άμμεσες ανάγκες που προκάλεσαν οι πλημμύρες και θα διατηρήσουμε την υποστήριξη μας μέσω της μακροχρόνιας ανάπτυξης και συνεργασίας μας για να ξεπεράσουμε τις διαρθρωτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το έθνος" δήλωσε ο Γερμανός υπουργός.

Σύμφωνα με τον κ. Χόγιερ, το Βερολίνο έχει χτίσει μία "ισχυρή συνεργασία" με το Πακιστάν μέσω του προγράμματος Φίλοι ενός Δημοκρατικού Πακιστάν, το οποίοι στοχεύει στην σταθεροποίηση της χώρας.

"Ένα Πακιστάν όπου θα υπάρχει σταθερότητα, δημοκρατία και ευημερία είναι σημαντικό για την ειρήνη στην Νότια Ασία και πέρα. Απέναντι σε αυτήν την τραγωδία, η φιλία και η υποστήριξή μας είναι ακόμα πιο σημαντική" πρόσθεσε ο κ. Χόγιερ.
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: