Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Ταλαιπωρία στα αεροδρόμια




Με πολύωρες καθυστερήσεις πραγματοποιούνται την Κυριακή οι πτήσεις από τα αεροδρόμια της χώρας, καθώς στις 8 το πρωί κατέρρευσε το σύστημα επικοινωνίας μεταξύ ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και πιλοτών.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η βλάβη αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 10 και η εναέρια κυκλοφορία εξομαλύνεται σταδιακά.

Δεκάδες αεροσκάφη παρέμειναν επί ώρες καθηλωμένα στο έδαφος και οι υπερπτησεις μειώθηκαν στις μισές.

«Η ΥΠΑ είναι διαλυμένη υπηρεσία» δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Γιάννης Κουρμουλάκης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Άγγελος Σωτηρόπουλος έθεσε θέμα υποδομών στο ΣΚΑΪ. «Δεν υπάρχει κανένα πλάνο εκσυγχρονισμού της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας» τόνισε.

«Θα έχουμε και άλλες πτώσεις του συστήματος αν δεν γίνει αναβάθμισή του» τόνισε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Βασίλης Αλεβιζόπουλος.

Ο κ. Αλεβιζόπουλος επισήμανε ότι αναβάθμιση θα πρέπει να γίνεται κάθε 5 με 6 χρόνια και η τελευταία αναβάθμιση έχει γίνει στην Ελλάδα πριν 17 χρόνια.

«Η άποψη συνδικαλιστών ότι δεν υπάρχει πλάνο εκσυγχρονισμού της ΥΠΑ είναι εντελώς αναληθής διότι η διαδικασία εκσυγχρονισμού του εν λόγω συστήματος έχει ξεκινήσει και οι προδιαγραφές βρίσκονται ήδη στο Υπουργείο για την τελική έγκριση» απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ηλεκτρονικών Μηχανικών Ασφάλειας Εναερίου Κυκλοφορίας στο ΣΚΑΪ.

«Η βλάβη στις επικοινωνίες υπήρξε μόνο στο κύριο σύστημα επικοινωνιών και όχι στο εφεδρικό σύστημα. Υπήρξε μόνο πεντάλεπτη διακοπή στις τηλεφωνικές επικοινωνίες του κέντρου ελέγχου Ελληνικού με τα περιφερειακά αεροδρόμια» πρόσθεσε ο κ. Καλογερόπουλος.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: