Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Εφοδιάζεται και πάλι η αγορά



Ομαλοποιείται ο εφοδιασμός της αγοράς με καύσιμα

Ομαλοποιείται από τη Δευτέρα η κατάσταση στην αγορά. Ως το μεσημέρι αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η τροφοδοσία των πρατηρίων καυσίμων στα μεγάλα αστικά κέντρα, και το αργότερο έως την Τρίτη στην περιφέρεια και τα νησιά. Στο λεκανοπέδιο και τη Θεσσαλονίκη, έχει ήδη ολοκληρωθεί η τροφοδοσία σε ποσοστό 80%, και πλέον, των πρατηρίων.

Ο εφοδιασμός ξεκίνησε την Παρασκευή με τα ΙΧ βυτιοφόρα, που κινήθηκαν το Σαββατοκύριακο και από την Κυριακή, με τη λήξη της απεργίας, επέστρεψαν στην κυκλοφορία και τα Δημοσίας Χρήσεως.

Πάντως, ενώ στα πρατήρια καυσίμων την προηγούμενη εβδομάδα σχηματίζονταν ουρές από οχήματα, τη Δευτέρα (και τουλάχιστον έως τα μέσα της εβδομάδας) η κίνηση αναμένεται υποτονική, καθώς τα περισσότερα ρεζερβουάρ είναι γεμάτα.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος, Άγγελος Τούντας η κατάσταση στην αγορά αναμένεται να έχει εξομαλυνθεί πλήρως εντός της ημέρας. "Μέχρι το βράδυ και το τελευταίο πρατήριο στη χώρα θα έχει βενζίνη" εκτιμά ο κ. Τούντας.

«Με την απεργία μας πετύχαμε να δοθεί χρόνος για δημόσια διαβούλευση, κάτι που δεν έγινε με τον αιφνιδιασμό που επέδειξε η κυβέρνηση», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο γραμματέας του σωματείου βυτιοφόρων υγρών καυσίμων, Άγγελος Φάλαρης.

Να επιστρέψει τα χρήματα που έδωσαν οι μεταφορείς για τις άδειες κάλεσε την Πολιτεία ο πρόεδρος των ιδιοκτητών φορτηγών ΔΧ Σπύρος Καπετάνιος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «ΣΚΑΪ Online».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Μεταφορέων Μαγνησίας τόνισε στο ΣΚΑΪ ότι υπάρχει κίνδυνος συσσώρευσης του πλούτου στις μεταφορές. «Αν περάσει το ν/σ (σ.σ για την απελευθέρωση στις μεταφορές) θα δημιουργηθούν καρτέλ στην αγορά» υποστήριξε. Όπως ανέφερε αίτημα των μεταφορέων είναι η Πολιτεία να χορηγήσει φορολογικά και αναπτυξιακά κίνητρα στους μεταφορείς.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ξαναπεράσουμε τα ίδια προβλήματα. Τα κλειστά επαγγέλματα να ανοίξουν αλλά μεταξύ επαγγελματιών και όχι αλεξιπτωτιστών και τυχοδιωκτών» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης. Ο κ. Κορκίδης δήλωσε ότι στο λιανεμπόριο καταγράφεται μείωση εσόδων 7% κατά μέσο όρο για Μάιο και Ιούνιο και αν προστεθεί και το 15% του περασμένου διαστήματος η μείωση φθάνει στο 22%.

Ο πρώην πρόεδρος του ΗΑΤΤΑ Γιάννης Ευαγγέλου δήλωσε ότι τα τελευταία γεγονότα αποτέλεσαν και τη χαριστική βολή για τον τουρισμό.

Στο μεταξύ, έως 50.000 τόνους υπολογίζουν οι ροδακινοπαραγωγοί την ποσότητα που έχει καταστραφεί εξαιτίας της παρατεταμένης απεργίας των μεταφορέων.

Οι παραγωγοί ενημέρωσαν ήδη το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης, ζητώντας την καταβολή αποζημιώσεων.

Όπως δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών Πέλλας, Τάσος Κυραλίδης, "το φρούτο που έπεσε κάτω δεν είναι δυνατό πλέον να κονσερβοποιηθεί".
ΠΗΓΗ:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: