Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Ποιούς στηρίζει η Νέα Δημοκρατία στους Δήμους της Ηπείρου


Το λαβαμε απο:epirusgate.blogspot.com

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον Δημήτρη Σιαμόπουλο

Σήμερα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, ο κ. Σιαμόπουλος Δημήτρης, Υπεύθυνος Γραμματείας Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας για την Ήπειρο, παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχετικά με τις δημοτικές αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.Ο κ. Σιαμόπουλος ανέφερε ότι η διαδικασία αξιολόγησης των επιλογών για κάθε Δήμο και Περιφέρεια της Ηπείρου ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου 2010 και ολοκληρώνεται σήμερα.Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η Νέα Δημοκρατία έχοντας ως προτεραιότητα την βούληση της κοινωνίας, θέλησε να χτίσει μαζί της τις επιλογές της αυτοδιοίκησης, γι΄αυτό και δεν ασχολήθηκαν οι ΝΟΔΕ, στη διαδικασία αυτή. Η Γραμματεία Αυτοδιοίκησης της Νέας Δημοκρατίας, έκανε πράξη το μήνυμα «Μπροστά η κοινωνία».

Πολιτική η μάχη των εκλογών
Τονίστηκε ιδιαίτερα, ότι η μάχη των εκλογών του Νοεμβρίου, θα έχει πολιτικό χαρακτήρα σε επίπεδο Περιφερειών και στους τρείς μεγάλους Δήμους της χώρας. Στους υπόλοιπους Δήμους θα έχει καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα, με κατάρτιση ανοιχτών πολυσυλλεκτικών ψηφοδελτίων.Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, όπως τα προβλήματα εφαρμογής του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, την αύξηση της ανεργίας, την οικονομική αφαίμαξη των πολιτών, τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία από την εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων μετά την υπογραφή του μνημονίου.Τονίστηκε δε , ότι η αυτοδιοίκηση βίωσε την καλύτερη της εποχή, επί διακυβέρνησης Ν.Δ., η οποία εμπράκτως την στήριξε με προγράμματα και πόρους, σε αντίθεση με την παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο καρατομεί τους πόρους της Αυτοδιοίκησης, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση του προγράμματος ΄΄ΘΗΣΕΑΣ΄΄, την μείωση των πόρων στο πρόγραμμα ΣΑΤΑ και του Πρόγραμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Αυτή είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη του νέου μοντέλου Αυτοδιοίκησης;

Η πρότασεις της ΝΔ για τους Δήμους
Ο κ. Σιαμόπουλος ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι η Νέα Δημοκρατία, στο πλαίσιο αυτής της νέας Αυτοδιοικητικής πολιτικής πρότασης, πρότεινε στα Αυτοδιοικητικά της στελέχη να συγκροτήσουν ανοιχτούς πολυσυλλεκτικούς συνδυασμούς και να ζητήσουν από τους πολίτες της Περιφέρειας Ηπείρου να τους αξιολογήσουν με την ψήφο τους.Πιο συγκεκριμένα προτείνονται :

Νομός Ιωαννίνων
o Δήμος Ιωαννιτών, Ο σημερινός Δήμαρχος Ιωαννιτών κ. Νικόλαος Γκόντας.
- Δήμος Ζαγορίου, Ο Δήμαρχος Τύμφης κ. Σουκουβέλος Γεώργιος και ο πρόεδρος της κοινότητας Παπίγκου κ. Τσουμάνης Λεωνίδας κινούνται με στόχο τη συγκρότηση πολυσυλλεκτικών ψηφοδελτίων.
- Δήμος Πωγωνίου, ο σημερινός Δήμαρχος Άνω Καλαμά κ. Στεργίου Θεοφάνης.
- Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη συμμετέχουν σε ανεξάρτητους συνδυασμούς.
- Δήμος Δωδώνης, ο Δήμαρχος Λάκκας Σουλίου κ. Χρήστος Ντακαλέτσης και ο Νομ. Σύμβουλος κ Ιωάννης Μπάρκας, κινούνται με στόχο τη συγκρότηση πολυσυλλεκτικών ψηφοδελτίων.
- Δήμος Ζίτσας, ο Δήμαρχος Πασσαρώνος κ. Σάκης Βλέτσας.

Νομός Άρτας
-Δήμος Άρτας, ο Νομάρχης Άρτας κ. Γεώργιος Παπαβασιλείου.
-Δήμος Νικολάου Σκουφά, ο δήμαρχος Αράχθου, κ Ιωάννης Κόκλας.
-Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη, τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη συμμετέχουν σε ανεξάρτητους συνδυασμούς.
-Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, ο Δήμαρχος Αγνάντων κ. Χρήστος Χασιάκος και ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής κ. Μαρίνος Γαρνέλης, κινούνται με στόχο τη συγκρότηση πολυσυλλεκτικών ψηφοδελτίων.

Νομός Πρέβεζας
-Δήμος Πρέβεζας, ο κ. Στέργιος Γιαννάκης ( πολ. Μηχανικός)
-Δήμος Πάργας, ο δήμαρχος Φαναρίου κ. Αντώνης Νάστας.
-Δήμος Ζηρού, ο δήμαρχος Φιλιππιάδας κ. Δημήτρης Γιολδάσης.

Νομός Θεσπρωτίας
-Δήμος Ηγουμενίτσας, ο Νομάρχης Θεσπρωτίας, κ. Βασίλειος Γιόγιακας
-Δήμος Σουλίου, ο δήμαρχος Αχέροντα, κ. Αθανάσιος Παππάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: