Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ασθενής στο Βέλγιο πέθανε από το σούπερ βακτήριο




Είχε ταξιδέψει στο Πακιστάν όπου έπαθε αυτοκινητιστικό ατύχημα


Ένας Βέλγος πέθανε τον Ιούνιο μετά την επιστροφή από το Πακιστάν, όπου είχε μολυνθεί από το σούπερ βακτήριο, ανακοινώθηκε από το βελγικό νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Πρόκειται για ένα διαβητικό ασθενή που κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πακιστάν είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο της χώρας.

Στη συνέχεια επέστρεψε στο Βέλγιο. Εκεί όμως παρουσίασε συμπτώματα σήψης και παρά τη χορήγηση ισχυρών αντιβιοτικών, κατέληξε.

Σύμφωνα με τους μικροβιολόγους, ένα δεύτερο περιστατικό εντοπίστηκε φέτος στο Βέλγιο.

Το εντεροβακτήριο αυτό, παράγωγο ενός ενζύμου τύπου NDM-1 (New Delhi metallo-beta-lactamase), εντοπίστηκε για πρώτη φορά το 2009 σε ένα σουηδό ασθενή, ο οποίος είχε νοσηλευθεί σε νοσοκομείο της Ινδίας.

Έκτοτε, οι ερευνητές εντόπισαν το συγκεκριμένο εντεροβακτήριο σε 37 ασθενείς στη Βρετανία, κάποιοι από τους οποίους είχαν ταξιδέψει στην Ινδία ή το Πακιστάν για να υποβληθούν σε επεμβάσεις αισθητικής χειρουργικής.

Στο άρθρο στο περιοδικό The Lancet αναφέρεται ότι το βακτήριο έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ, την Ολλανδία, την Αυστραλία και τον Καναδά σε ασθενείς που είχαν νοσηλευθεί στην Ινδία και εκφράζονται φόβοι για παγκόσμια εξάπλωσή του.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: