Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

Πέντε Ευρωπαίοι νεκροί από τις πλημμύρες στην Ινδία




177 νεκροί μέχρι στιγμής


Πέντε Ευρωπαίοι βρίσκονται μεταξύ των 177 νεκρών από τις μεγάλες πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις συνεχείς και ισχυρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την περιοχή Λαντάκ στα Ιμαλάια, στο βόρειο τμήμα της Ινδίας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι πέντε Ευρωπαίοι τουρίστες, τρεις Γάλλοι, ένας Ιταλός και ένας Ισπανός, παγιδεύτηκαν από τα νερά που έχουν κατακλύσει την περιοχή.

Στην πόλη Λέχ, που βρίσκεται στο ινδικό Κασμίρ, ο στρατός και διασώστες συνεχίζουν τις έρευνες για τον εντοπισμό πτωμάτων, αλλά και τυχόν επιζώντων, εκφράζοντας φόβους ότι οι νεκροί θα αυξηθούν, αφού εικάζουν ότι πολλά πτώματα βρίσκονται κάτω από χαλάσματα.

Μέχρι στιγμής έχουν αναγνωριστεί τα πτώματα 150 θυμάτων καθώς και των πέντε Ευρωπαίων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες από το στρατό, μεταξύ των νεκρών είναι και επτά στρατιώτες.

Την ίδια ώρα στο Πακιστάν, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πληγεί από τις πλημμύρες, οι οποίες είναι οι χειρότερες των 80 τελευταίων ετών, ενώ σύμφωνα με τον ΟΗΕ, έξι εκατομμύρια πληγέντες έχουν ανάγκη από ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσουν. Η εκτίμηση των πακιστανικών αρχών είναι ότι οι πληγέντες ανέρχονται σε περίπου 14 εκατομμύρια.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ ανακοίνωσε πως ο Οργανισμός θα απευθύνει την Τετάρτη στη Νέα Υόρκη, παρουσία πακιστανών αξιωματούχων, έκκληση στη διεθνή κοινότητα για συγκέντρωση κεφαλαίων.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: