Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Διαψεύδουν επίθεση κατά του Αχμαντινετζάντ


Πυροτέχνημα και όχι βομβιστική επίθεση


Για έκρηξη πυροτεχνήματος κάνουν λόγο τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης και η ιρανική προεδρία, διαψεύδοντας προηγούμενη πληροφορία σύμφωνα με την οποία σημειώθηκε επίθεση στην αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση Press TV «καμία επίθεση δεν πραγματοποιήθηκε», ενώ στέλεχος του γραφείου Τύπου της προεδρίας έκανε λόγο για σύγχυση που προκλήθηκε από πυροτέχνημα που εξερράγη πριν την έναρξη προγραμματισμένης ομιλίας του ιρανού προέδρου σε στάδιο της πόλης Χαμαντάν.

Νωρίτερα, το πρακτορείο Ρόιτερ, επικαλούμενο πηγή από το γραφείο της ιρανής προεδρίας και τις μεταδόσεις του σαουδαραβικού σταθμού Al Arabiya και του λιβανικού Future, είχε επιβεβαιώσει το γεγονός ότι η αυτοκινητοπομπή του ιρανού προέδρου έγινε στόχος βομβισιτκής επίθεσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του πρακτορείου Ρόιτερ, βομβιστής ο οποίος και συνελήφθη πέταξε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προς την προεδρική αυτοκινητοπομπή, με αποτέλεσμα να πλήξει όχημα που μετέφερε δημοσιογράφους και στελέχη του προεδρικού γραφείου. Το πρακτορείο ανέφερε ότι ο πρόεδρος δεν κινδύνευσε, αλλά ότι υπήρξαν μερικοί τραυματίες.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: