Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Παραίτηση για το σύμβουλο "σκάνδαλο"



Παραιτήθηκε η νομική σύμβουλος του πρωθυπουργού

Βαρύ κλίμα στο Μαξίμου, μετά την αποπομπή της νομικής σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Γλυκερίας Σιούτης, επειδή το γραφείο της προσέλαβε τον 25χρονο δικηγόρο Άγγελο Χασαπόπουλο, ως επιστημονικό συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της.

Η πρόσληψη του κ. Χασαπόπουλου, ο οποίος ήταν δική της πρόταση, ανακλήθηκε.

Η κα. Σιούτη υπέβαλε την παραίτησή της για λόγους ευθιξίας.

Την ίδια ώρα εκνευρισμό στην κυβέρνηση έχει προκαλέσει η δήλωση του Θόδωρου Πάγκαλου ότι ο Γιάννης Ραγκούσης "δεν μπορεί να του μπει καπέλο". Παραλληλα, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρέπει να προχωρήσει σε εξεταστική επιτροπή για την οικονομία.

Διευκρινήσεις για τους συμβούλους
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" ο νεαρός δικηγόρος δεν έχει εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών.

Από το γραφείο του πρωθυπουργού ανακοινώθηκε ότι παρότι πράγματι προτάθηκε από τη νομική σύμβουλο του πρωθυπουργού κ. Γλυκερία Σιούτη και έγινε αποδεκτή η πρόσληψη του κ. Άγγελου Χασαπόπουλου ως επιστημονικού συνεργάτη για την υποστήριξη του γραφείου της, η διαδικασία πρόσληψής του δεν θα ολοκληρωθεί «για λόγους δεοντολογίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του Πρωθυπουργού.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις σε αναφορές ορισμένων ΜΜΕ σχετικά με το ζήτημα των «συμβούλων», η πρόσληψη του κ. Χασαπόπουλου δεν θα προχωρήσει, παρότι για τους μετακλητούς δεν αποτελεί προϋπόθεση για πρόσληψη η εκπλήρωση των στρατιωτικών τους καθηκόντων.

Παράλληλα, με αφορμή την υπόθεση του κ. Χασαπόπουλου και τα συνεχιζόμενα δημοσιεύματα για το Γραφείο του Πρωθυπουργού και τον προβλεπόμενο αριθμό προσωπικού σε αυτό, διευκρινίζεται ότι οι προβλεπόμενες θέσεις εργασίας μετακλητών υπαλλήλων στο Γραφείο του Πρωθυπουργού που ανέρχονταν σε 105, αυξήθηκαν πρόσφατα κατά 20, προκειμένου να καλυφθούν μελλοντικές ανάγκες.

Διευκρινίζεται ακόμη ότι από το σύνολο των θέσεων αυτών, μέχρι σήμερα έχουν καλυφθεί μόνον οι 72, εκ των οποίων, οι 45 είναι αποσπασμένοι και οι 27 μετακλητοί υπάλληλοι.

Τέλος, αναφορικά με την περίπτωση της ανάθεσης καθηκόντων συμβούλου του πρωθυπουργού, στον Ιταλό πρώην Υπουργό Οικονομικών, Tommaso Padoa Schioppa, σημειώνεται ότι, «ο κ. Schioppa, σε αντίθεση με όσα έχουν κατά καιρούς αναφερθεί από ΜΜΕ, δεν δέχθηκε οποιαδήποτε αμοιβή και αυτό παρά τη δυνατότητα που παρέχει η σχετική διάταξη του νόμου».

«Όλα έχουν γίνει και συνεχίζουν να γίνονται «στο φως της ημέρας» και είναι πάντα συνεπή με τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού σχετικά με την οργάνωση των υπηρεσιών που υποστηρίζουν το γραφείο του και την αποτελεσματική λειτουργία της κυβέρνησης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση και τονίζεται ότι «οτιδήποτε άλλο δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια».

Αντιδράσεις αντιπολίτευσης

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας την παραίτηση της κα. Σιούτη από τη θέση του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού δήλωσε ότι "για αξιοκρατία μας μιλούσε προεκλογικά ο κ. Παπανδρέου. Τώρα με αυτά που αποκαλύπτονται για το πρωθυπουργικό γραφείο, αντιλαμβανόμαστε όλοι πως το εννοούσε".

«Η κ. Σιούτη, πέρα από τις οποιεσδήποτε διαφωνίες που μπορεί να έχει κάποιος μαζί της, είναι ένας σοβαρός άνθρωπος που ξέρει καλά τη δουλειά του. Σαφώς και πρόκειται για πλήγμα στο στελεχιακό δυναμικό του πρωθυπουργικού γραφείου», σχολίασε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: