Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Επικοινωνία Παπανδρέου - Χριστόφια



Πρωτοβουλία του έλληνα πρωθυπουργού


Για τις συνομιλίες του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου και για την επικοινωνία του με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον ενημέρωσε το Σάββατο τον πρόεδρο της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γιώργος Παπανδρέου σε 30λεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν.

Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος και είχε την πρωτοβουλία για τη συνομιλία των δύο ανδρών κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας που είχε με την κ. Κλίντον πέρα από το Μεσανατολικό, ήγειρε και το Κυπριακό.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε επίσης τον κ. Χριστόφια και για την τηλεφωνική επικοινωνία με τον παλαιστίνιο ηγέτη Μαχμούτ Αμπάς και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Χαρίρι, με τους οποίους συζήτησε το θέμα της συνέχισης των προσπαθειών για έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του, ο κύπριος πρόεδρος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τα αρνητικά μηνύματα που το τελευταίο διάστημα συνεχώς εκπέμπει ο κ. Έρογλου με καθημερινές του δηλώσεις.
Οι κ. Χριστόφιας και Παπανδρέου συζήτησαν τρόπους για περαιτέρω προώθηση των προτάσεων του Κυπρίου προέδρου αναφορικά με το κυπριακό στο διεθνή χώρο.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: