Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Στάχτη το φοινικόδασος στην Πρέβελη της Κρήτης...


Μαίνεται η φωτιά στην Κάρυστο Ευβοίας

Aνάμνηση αποτελεί το μοναδικού κάλλους φοινικόδασος στην Πρέβελη της Κρήτης, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος του κάηκε από τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα.

Λόγω της έντασης των ανεμών δεν μπόρεσαν να επιχειρήσουν πυροσβεστικά αεροπλάνα στην προστατευόμενη αυτή περιοχή, και οι φλόγες απείλησαν προς στιγμή την ιστορική Μονή Πρέβελης.

Επίσης, περισσοτερα απο 3.000 στρέμματα αγροτικής και χορτολιβαδικής έκτασης έχουν καεί στην Περιοχή Ροδάκινο Ρεθύμνου.

Στην Κάρυστο, οι φλόγες εκτείνονται σε δυο μέτωπα σε δύσβατες περιοχές: ανατολικά στην περιοχή Αετοράχη και βόρεια στην περιοχή Κοκκινόχωμα. Κατοικημένη περιοχή δεν κινδυνεύει.

Η Κάρυστος καίγεται εφέτος για δεύτερη φορά, ενω πέρυσι απο ανθρώπινο λάθος είχαν αποτεφρωθεί 167.000 στρέμματα δασικής έκτασης.

Με απόφαση του Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή απαγορεύεται προληπτικά η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά έξω από την Ιεράπετρα στη θέση Σελάκανο. Υπό έλεγχο τέθηκε και η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε στις 2.30 τα ξημερώματα της Κυριακής, σε εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας, στην οδό Θερμαϊκού 16, στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: