Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Σάλος στη Γερμανία από ρατσιστικό βιβλίο



Το βιβλίο ονομάζεται "Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της"


Δριμεία κριτική σε ένα στέλεχος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) άσκησαν οι ηγέτες της γερμανικής κυβέρνησης, για τις αντισημιτικές δηλώσεις που έκανε ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του τη Δευτέρα, το οποίο είναι επικριτικό απέναντι στους τούρκους και άραβες μετανάστες.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελε και ο υπουργός Άμυνας Καρλ-Τέοντορ τσου Γκούντενμπεργκ δήλωσαν ότι ο Τίλο Σαραζίν βγήκε εκτός ορίων σχολιάζοντας τους εβραίους, σχόλια τα οποία επέκριναν σφόδρα και οι εβραίοι ηγέτες στη Γερμανία.

"Ολοι οι Εβραίοι έχουν κοινό ένα συγκεκριμένο γονίδιο, οι Βάσκοι έχουν κοινό ένα συγκεκριμένο γονίδιο που τους κάνει διαφορετικούς από τους άλλους", δήλωσε ο Σαραζίν στην εφημερίδα Welt am Sonntag με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του βιβλίου του με τίτλο "Deutschland schafft sich ab" (Η Γερμανία καταργεί τον εαυτό της).

Στο βιβλίο του ο Σαραζίν υποστηρίζει επίσης, ότι οι μουσουλμάνοι υποβαθμίζουν τη γερμανική κοινωνία, παντρεύονται "εισαγόμενες συζύγους" και έχουν κακή συμπεριφορά. Γράφει ότι οι νεαροί μουσουλμάνοι άνδρες είναι επιθετικοί εξαιτίας της σεξουαλικής τους απόγνωσης.

"Στο τέλος, χρησιμοποιούν τις νεαρές γερμανίδες της κατώτερης τάξης, που είναι πιο εύκολο να τις κατακτήσουν, και μετά τις περιφρονούν επειδή είναι τόσο εύκολες".

Ο Σαραζίν, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Bundesbank, αρνείται ότι ευνοεί τον ρατσισμό.

"Δεν υπάρχει χώρος στον πολιτικό διάλογο για σχόλια που ευνοούν τον ρατσισμό ή τον αντισημιτισμό", δήλωσε ο Βέστερβελε.

"Υπάρχουν όρια σε κάθε πρόκληση και το μέλος της διοίκησης της Bundesbank, ο Σαραζίν, σαφώς ξεπέρασε τα όρια με το λανθασμένο και ανάρμοστο σχόλιό του", πρόσθεσε ο Γκούτενμπεργκ.

Ο Στέφαν Κρέιμερ και ο Μάικλ Φρίντμαν, ηγέτες της εβραϊκής κοινότητας της Γερμανίας, επίσης επέκριναν τον 65χρονο Σαραζίν, μέλος των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και πρώην υπουργό Οικονομικών στο ομόσπονδο κρατίδιο του Βερολίνου.

Σχεδόν τρία εκατομμύρια άνθρωποι τουρκικής καταγωγής και περί τους 280.000 άραβες ζουν στη Γερμανία.

Οι ηγέτες στο SPD έχουν καλέσει τον Σαραζίν να παραιτηθεί από το κόμμα και από την Bundesbank.

Τα σχόλιά του έχουν φέρει σε δύσκολη θέση και τον πρόεδρο της Bundesbank, Αξελ Βέμπερ, τον οποίο ορισμένοι γερμανοί ηγέτες έχουν στηρίξει για διάδοχο του Ζαν-Κλοντ Τρισέ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τον επόμενο χρόνο.

Η Bundesbank επιχειρεί να κρατήσει τις αποστάσεις δηλώνοντας ότι πρόκειται για την προσωπική άποψη του Σαραζίν και δεν συνδέεται με το ρόλο του στην τράπεζα.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: