Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Αλλάζει ο τρόπος λειτουργίας της κυβέρνησης


Δομικές αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο και στο πρωθυπουργικό γραφείο προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Επιχείρησε να τις αποσυνδέσει από τον επικείμενο ανασχηματισμό.

Εξάλλου, επέμεινε και σήμερα ότι οι όποιες αλλαγές γίνουν στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος θα αφορούν στην αντικατάσταση των υπουργών και υφυπουργών που θα συμμετάσχουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου. Όσον αφορά στις δομικές αλλαγές, ο Γιώργος Πεταλωτής ανέφερε ότι οι μελέτες της επιτροπής που έχει αναλάβει το έργο, είναι σε εξέλιξη και προς επεξεργασία. Αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες θα υπάρξει θέση "συντονιστή" του κυβερνητικού έργου ή δεύτερου αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

"Δεν ζητούμε δεκανίκια"

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ανοιχτό στην προοπτική, εφόσον υπάρχουν κοινά προγράμματα και κοινή αντίληψη σε αυτοδιοικητικά θέματα. Όπως υποστήριξε, το κυβερνών κόμμα δεν ζητά «δεκανίκια» από κανέναν.

Σχετικά με το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Συνηγόρου του Πολίτη, Γ. Καμίνη, για τη δημαρχία της Αθήνας, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στα κομματικά όργανα.

Απαντώντας σε ερώτηση για τον εργατολόγο και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αλέξη Μητρόπουλο (φέρεται να εξετάζεται η στήριξη υποψηφιότητάς του από το ΣΥΡΙΖΑ), σχολίασε ότι η κριτική που ασκείται στο Μνημόνιο «είναι θέμα ειλικρίνειας του καθενός μας».

Το 2011 οι αλλαγές στο ΦΠΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.δήλωσε ότι η μετακύληση προϊόντων από το χαμηλό στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ δεν θα γίνει φέτος, αλλά το 2011. Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα πέραν των δρομολογημένων μέσα στο 2010. Χαρακτήρισε "καταστροφολογία" τα περί "νέου μνημονίου", ισχυριζόμενος ότι πρόκειται για την επικαιροποίησή του και όχι για νέο κείμενο.
πηγη:enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: