Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Τα «βρόμικα» διαμάντια ήταν «καθαρά»



Νέα έρευνα για τη Ναόμι Κάμπελ


Αληθινά είναι τα διαμάντια που έλαβε η Ναόμι Κάμπελ μετά τη συνάντησή της με τον πρώην πρόεδρο της Λιβερίας, Τσαρλς Τέιλορ, σε ένα δείπνο το 1997, ανακοίνωσε η αστυνομία της νοτίου Αφρικής.

Το διάσημο μοντέλο είχε παραδώσει το 1997 τα τρία ακατέργαστα πετράδια στον πρώην διευθυντή του φιλανθρωπικού Ταμείου βοήθειας στην παιδική ηλικία (NMCF) που ίδρυσε ο Νέλσον Μαντέλα, ο οποίος με τη σειρά του τα παρέδωσε πριν από λίγες ημέρες στη νοτιοαφρικανική αστυνομία προκειμένου να διαπιστώσει εάν πρόκειται για αληθινά.

«Είναι αληθινά διαμάντια αυτά που μας παραδόθηκαν και η έρευνα αρχίζει», δήλωσε ο Μούζα Ζόντι, εκπρόσωπος της μονάδας ειδικών ερευνών της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κάμπελ, καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη του Τσαρλς Τέιλορ, πρώην προέδρου της Λιβερίας που κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, είχε δηλώσει πως είχε λάβει αυτά τα διαμάντια τη νύχτα που ακολούθησε ένα φιλανθρωπικό δείπνο που οργανώθηκε το 1997 από τον πρώην πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Νέλσον Μαντέλα και στο οποίο συμμετείχε ο Τσαρλς Τέιλορ.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: