Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι ελεγκτές


Με νέες κινητοποιήσεις προειδοποιούν οι ελεγκτές της εναέριας κυκλοφορίας με αφορμή το μπλακ άουτ στις τηλεπικοινωνίες των αεροδρομίων που σημειώθηκε την Κυριακή.

«Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας είναι διαλυμένη υπηρεσία» ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Γιάννης Κουρμουλάκης, καταγγέλλοντας ότι τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μερική ή ολική πτώση των συστημάτων και ότι το περιστατικό της Κυριακής δεν είναι μοναδικό.

«Έχουμε επισημάνει το ζήτημα επανειλημμένα και έχουμε καταθέσει μηνυτήρια αναφορά, αλλά με το ν/σ (σ.σ για την αναδιοργάνωση της ΥΠΑ) το υπουργείο Μεταφορών αφήνει τα πράγματα όπως είναι. Είχαμε κάνει κινητοποιήσεις τον προηγούμενο μήνα για την πτώση του συστήματος στη Θεσσαλονίκη, πιθανόν να κάνουμε και τώρα» σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Κουρμουλάκης.

Όπως σημείωσε ο γγ. των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας τα περίπου 80 εκατ. ευρώ που προορίζονται για την ΥΠΑ από τα τέλη υπερπτήσης πάνε για άλλους σκοπούς, όπως την εξυπηρέτηση χρεών, και όχι για την αναβάθμιση των υποδομών της Υπηρεσίας.

Από την πλευρά του, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος Ένωσης Ηλεκτρονικών Ασφάλειας Συστήματος της ΥΠΑ Ηλίας Καλογερόπουλος υποστήριξε ότι η αναταραχή που προκλήθηκε είναι εκ του πονηρού καθώς υπάρχει το εφεδρικό σύστημα που μπορεί να εξυπηρετήσει τα αεροσκάφη σε όλη τη χώρα χωρίς κανένα πρόβλημα.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: