Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Αιματηρή επίθεση σε ξενοδοχείο στη Σομαλία



Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε ξενοδοχείο στο Μογκαντίσου


Η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάαμπ, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση που έγινε την Τρίτη σε ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου.

"Οι δυνάμεις των μουτζαχεντίν μας πραγματοποίησαν μια επιχείρηση στο Ξενοδοχείο Μόνα (...) που φιλοξενεί βουλευτές και αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών και οι μάρτυρές μας κατάφεραν να σκοτώσουν 60 με 70 κυβερνητικούς αξιωματούχους, βουλευτές, αξιωματικούς των υπηρεσιών πληροφοριών και δημόσιους υπαλλήλους", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος της οργάνωσης σεΐχης Άλι Μοχαμούντ Ρέιτζ.

Το υπουργείο Πληροφοριών της Σομαλίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την επιδρομή ενόπλων στο ξενοδοχείο στο οποίο συχνάζουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι έξι βουλευτές και τέσσερις ανώτεροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι φορούσαν στολές των κυβερνητικών δυνάμεων εισέβαλαν στην αίθουσα υποδοχής του ξενοδοχείου Huna Hotel στο Μογκαντίσου και άνοιξαν πυρ εναντίον των ανθρώπων που ήταν παρόντες, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

"Ενώ το κτίριο ήταν περικυκλωμένο από κυβερνητικές δυνάμεις, οι δύο επιτιθέμενοι ανατίναξαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί", εξήγησε κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται σε μία από τις λίγες περιοχές της πρωτεύουσας που ελέγχει η κυβέρνηση, ανάμεσα στο προεδρικό μέγαρο και τον Ινδικό Ωκεανό.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: