Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Εξετάζουν το ενδεχόμενο αναστολής των κινητοποιήσεων



Ο υπουργός εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αρθεί η διαδικασία της επίταξης και της επιστράτευσης, αν ανασταλεί η απεργία

Το μεσημέρι της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί η συνέλευση των σωματείων ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, προκειμένου να εξετάσουν το ενδεχόμενο να σταματήσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις υπό την προϋπόθεση ότι η κυβέρνηση θα άρει την επίταξη και θα προχωρήσει σε διαβούλευση μαζί τους.

Η διαβούλευση θα αφορά κυρίως σε φορολογικές ρυθμίσεις, με τις οποίες θα κάνουν απόσβεση της αξίας των αδειών τους.

Ωστόσο οι ρυθμίσεις αυτές όπως έχει διαμηνύσει κατ’ επανάληψη ο υπουργός Μεταφορών Δημήτρης Ρέππας, δε θα ενταχθούν στο σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών.

Νωρίτερα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αρθεί η διαδικασία της επίταξης και της πολιτικής επιστράτευσης, αν οι απεργοί αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους και δεσμευτούν ότι εφόσον επανέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου δε θα προχωρήσουν ξανά σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο υπουργός πάντως ξεκαθάρισε ότι ο διάλογος θα αφορά τις προτάσεις του υπουργείου για θέματα που αφορούν τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά ζητήματα των μεταφορέων, καθώς και την ένταξή τους στον αναπτυξιακό νόμο. Διεμήνυσε επίσης ότι θέμα παράτασης του χρόνου προσαρμογής, που σύμφωνα με το νομοσχέδιο είναι η τριετία, δεν τίθεται στο τραπέζι του διαλόγου.

Παράλληλα, ο κ. Ρέππας επανέλαβε ότι παραμένει θιασώτης του εξαντλητικού διαλόγου και επέρριψε τις ευθύνες στους συνδικαλιστές απεργούς για την αποχώρηση από το διάλογο.

Στο μεταξύ, το Σάββατο, στις τάξεις, των ιδιοκτητών φορτηγών υπήρξε και το πρώτο ρήγμα στο μέτωπο των κινητοποιήσεων αφού στη Βόρεια Ελλάδα παραιτήθηκε το προεδρείο της επιτροπής αγώνα.

Σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα, η εικόνα το Σάββατο ήταν πολύ καλύτερη, καθώς από το πρωί πάνω από 200 ιδιωτικά και επιταγμένα βυτιοφόρα, φόρτωσαν καύσιμα από τα διυλιστήρια της Ελευσίνας και στο λεκανοπέδιο Αττικής ικανοποιητικός αριθμός πρατηρίων διαθέτει καύσιμα και μάλιστα χωρίς να παρατηρούνται οι μεγάλες ουρές των προηγουμένων ημερών.

Σχεδόν ένα στα δύο πρατήρια έχουν εφοδιαστεί με καύσιμα από ιδιωτικά βυτιοφόρα αλλά και επιταγμένα οχήματα. Παραλληλα, οχήματα του στρατού, συνοδευόμενα απο περιπολικά, τροφοδοτούν αεροδρόμια, σταθμούς της ΔΕΗ και νοσοκομεία.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωση του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάλεσε τους ιδιοκτήτες - οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων που έχουν σταθμεύσει τα οχήματά τους στο οδόστρωμα εθνικών, επαρχιακών και νομαρχιακών οδών να τα παραλάβουν άμεσα, καθώς δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

Τέλος, με γρήγορους ρυθμούς συνεχίζεται η επίδοση των πράξεων επίταξης των οχημάτων και των φύλλων πορείας προς τους ιδιοκτήτες από την αστυνομία, στο πλαίσιο εφαρμογής της κυβερνητικής απόφασης για πολιτική επιστράτευση.

Η διαδικασία επίδοσης των περίπου 30.000 φύλλων, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή το βράδυ ή το αργότερο έως τη Δευτέρα το πρωί.
"Ανυπολόγιστη ζημιά στον τουρισμό"

Στο μεταξύ, για ανυπολόγιστη ζημιά στον τουρισμό έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Γιάννης Ευαγγέλου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι πολλές ακυρώσεις σημειώνονται στη Βόρεια Ελλάδα και στα Ιόνια νησιά, που αποτελούν πόλο έλξης τουριστών από την Ιταλία και τα Βαλκάνια, οι οποίοι ταξιδεύουν οδικώς.

Επεσήμανε ότι η κίνηση είναι μειωμένη επίσης στις ενοικιάσεις αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής. Ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «το παιχνίδι δεν έχει ακόμα χαθεί».
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: