Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Barack Obama: "Οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από το Ιράκ όπως έχει συμφωνηθεί"


Ο αμερικανός Πρόεδρος Barack Obama δήλωσε σήμερα από την Ατλάντα όπου βρίσκεται πως ο πόλεμος στο Ιράκ βρίσκεται στο τέλος του «όπως υπάρχει η δέσμευση και εντός χρονοδιαγράμματος», λέγοντας με έμφαση πως αυτό αποτελεί μια επιτυχία της κυβέρνησής του παρά το γεγονός πως η αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων συνοδεύεται από μια διαρκή αναταραχή στη χώρα.

Ο Obama εξήγησε πως η πρόοδος που σημειώνεται με την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων έχει να κάνει με το γεγονός πως στα τέλη του Αυγούστου όλα τα μάχιμα τμήματα του αμερικανικού Στρατού θα έχουν εγκαταλείψει το Ιράκ. Μια δύναμη 50.000 ανδρών όμως, γνωστή ως «δύναμη μετάβασης» θα παραμείνει στη χώρα ώστε να εκπαιδεύσει τις ιρακινές δυνάμεις στο πεδίο των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων αλλά και να παράσχει προστασία στα μη μάχιμα τμήματα των ΗΠΑ που βοηθούν στην ανοικοδόμηση του Ιράκ.

Υπενθυμίζεται πως βάση της συμφωνίας που συνήφθη το 2008 όλες οι αμερικανικές δυνάμεις θα έχουν αποχωρήσει από το Ιράκ το αργότερο μέχρι τα τέλη του επόμενου χρόνου.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: