Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

2010: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;)


Το λαβαμε απο:e-newsandviews.blogspot.com
Στις αρχές του έτους προκηρύχθηκε το έργο: "ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (2010)" στο πλαίσιο της υπ΄ αριθμ. 1098/2008/ΕΚ απόφασης του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου και του συμβουλιου της 22ας Οκτωβριου 2008" με προϋπολογισθείσα δαπάνη 500.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., [βλέπε από τον ιστότοπο του Υπουργείου http://www.yeka.gr/ τα http://www.esfhellas.gr/userfiles/ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ.doc, και http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2008:298:0020:0029:el:PDF].

Υπέροχη η δράση της πρωτοβουλίας και οικονομική (!), αλλά το όλο εγχείρημα ακούγεται σαν κακόγουστο ανέκδοτο. Στη πραγματικότητα, πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κοροϊδία την ώρα που η Ευρώπη και κυρίως η Ελλάδα ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ στη φτώχεια. Όλα αυτά φαντάζουν σαν το κοινώς λεγόμενο "σε δουλειά να βρισκόμαστε" και παράλληλα να βρίσκουν, ορισμένοι που συμμετέχουν, τις κοινώς λεγόμενες "άκριες" και "γνωριμίες" για μελλοντική… χρήση (γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μας ξημερώνει).


Και οι υπεύθυνοι της κατάντιας μας... φορώντας τα πανάκριβα κουστούμια τους (που πληρώνουμε εμείς) και χρησιμοποιώντας τις μαύρες λιμουζίνες τους (που πληρώνουμε εμείς), πάνε στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται πάντα σε πεντάστερα ξενοδοχεία (που πληρώνουμε εμείς) για να μας πούνε με πομπώδες ύφος ότι τα κατάφεραν και πως το συγκεκριμένο έργο στέφεται με επιτυχία αφού είναι θέμα χρόνου η φτώχεια να αποτελέσει παρελθόν. Και στη συνέχεια… τηρώντας όλους τους κανόνες του savoir vivre, συνωστίζονται στους γεμάτους αστακούς και χαβιάρι μπουφέδες (που πληρώνουμε εμείς) αποκρύπτοντας όμως ότι πήραν και το τελευταίο ψίχουλο από το δικό μας πιάτο για όλες αυτές τις "φανφάρες". Την ίδια στιγμή, οι ιδιώτες φύλακες της δεξίωσης (που πληρώνουμε εμείς) δεν καταφέρνουν να εφαρμόσουν το μέρος της καταπολέμησης του κοινωνικού αποκλεισμού του συγκεκριμένου Ευρωπαϊκού έργου με την Ελληνική συμμετοχή, αφού δεν μας επιτρέπουν να μπούμε και εμείς στη συνάντηση γιατί απλά εμείς, οι παρακατιανοί, που τους παρέχουμε τη ζωή που ποτέ τους δεν ονειρεύτηκαν, δεν είμαστε ούτε "σικ" ούτε έστω "του… σιναφιού". Στο κάτω-κάτω, το έχουμε εμπεδώσει: μπορεί να είμαστε άριστοι, αλλά τι να το κάνεις αφού δεν είμαστε αρεστοί…


Και δυστυχώς, έπεται συνέχεια… "που… την πληρώνουμε εμείς".


ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ για τη κοροϊδία που παίζεται εις βάρος μας:
1) Καλού-κακού, και για να η τρέφουμε φρούδες ελπίδες, οι εμπνευστές του έτους κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού που κόπτονται για το καλό όλων μας, προειδοποιούν ότι είναι πιθανό να βιώσουμε όλοι τη φτώχεια κάποια στιγμή στη ζωή μας (αξίζει να διαβάσετε τα άρθρα: http://www.2010againstpoverty.eu/about/?langid=el και http://www.2010againstpoverty.eu/about/tackling.html?langid=el). Μας λένε ακόμα ότι προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα αυτά καθώς και άλλα σχετικά, η ΕΕ προσφέρει το κατάλληλο πλαίσιο δράσης (διαβάστε αυτό το, μάλλον ανέφικτο, σχέδιο/ευχολόγιο: http://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=753&langId=en).
2) Ένα ακόμα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ο πίνακας που δημοσιεύτηκε το 2008 (http://www.2010againstpoverty.eu/extranet/About_the_Year/key_data.pdf) με το κίνδυνο πτώχευσης και λοιπούς χρηματοοικονομικούς όρους και στόχους απ’ όπου συνάγεται πως ότι συμβαίνει σήμερα ήταν ήδη προδιαγεγραμμένο να παραμένει σταθερό ή να φθίνει.
ΣΥΝΕΠΩΣ:
Όποιος πιστεύει ότι οι καταστάσεις μπορούν να ανατραπούν και να μη κατρακυλήσουμε στον οικονομικό βάραθρο, συγνώμη αλλά, μάλλον θα είναι αφελής!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: