Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Φωτιά από τα έγκατα της γης στη Ρωσία! - Το υπουργείο Άμυνας διαψεύδει την καταστροφή 200 αεροσκαφών


Η Ρωσία κινητοποιεί όλο και περισσότερες δυνάμεις για την αντιμετώπιση των τεράστιων δασικών πυρκαγιών σε μια περιοχή ανατολικά και νότια της Μόσχας, εν μέσω ενός πρωτοφανούς κύματος καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Το βασικό πρόβλημα των δυνάμεων πυρόσβεσης: Η ύπαρξη τεράστιων, αχανών κοιτασμάτων τύρφης (καρβουνόσκονης) στο υπέδαφος! Δηλαδή η φωτιά έρχεται κυριολεκτικά από τα έγκατα της γης! Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Dmitry Medvedev κήρυξε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εφτά επαρχίες.

Το υπουργείο εκτάκτων αναγκών δήλωσε πως το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 323 νέες εστίες πυρκαγιών οι περισσότερες όμως εκ των οποίων κατασβέστηκαν. Το κύμα όμως των δασικών πυρκαγιών αυξάνεται καθώς ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη 529 εστίες καλύπτοντας μια έκταση 425 χιλιάδων στρεμμάτων σε αντίθεση με τις 460 που έκαιγαν εχθές.

Το ρωσικό είδησιογραφικό πρακτορείο Itar-Tass μετέδωσε τη διάψευση του ρωσικού υπουργείου Αμύνης αναφορικά με την καταστροφή από τις πυρκαγιές μια ναυτικής βάσης. Πιο συγκεκριμένα οι πληροφορίες που αναπαρήγαγαν τα διεθνή ΜΜΕ μιλούσαν για ένα αεροσταθμό του ρωσικού Ναυτικού στην περιοχή της Kolomna η οποία καταστράφηκε από τη φωτιά και μαζί της τουλάχιστον 200 αεροσκάφη.

«Η υπηρεσία ενημέρωσης του ρωσικού υπουργείου Αμύνης διαψεύδει τις αναφορές που είδαν το φως της δημοσιότητας σε κάποια ΜΜΕ γύρω από την πυρκαγιά στο «Ναυτικό Αεροσταθμό» στην περιοχή Kolomna και στην οποία αποδόθηκε η καταστροφή περισσοτέρων από 200 αεροσκαφών» ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας. Στην ίδια ανακοίνωση επιβεβαιώνεται μόνο το γεγονός πως στις 29 Ιουλίου υπήρξε μια φωτιά κοντά σε μια βάση στην οποία βρισκόταν στρατιωτικό υλικό υπό απόσυρση η οποία όμως τέθηκε υπό έλεγχο γρήγορα στην ευρύτερη περιοχή της Kolomna.

Περίπου 180.000 πυροσβέστες και εθελοντές και 54 αεροσκάφη προσπαθούν να ελέγξουν το τεράστιο μέτωπο των πυρκαγιών που έχει εξαπλωθεί στο κεντρικό τμήμα της χώρας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: