Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Eρμαιο στα χέρια των ιδιωτών.


πηγη:ksipnistere.blogspot.com

Αναρωτιόμαστε αν η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προτιμά να αφήσει τη χώρα χωρίς κρατικά πιστωτικά ιδρύματα, απόλυτο έρμαιο στα χέρια των ιδιωτών.
Ξαφνικά βλέπουμε να πανηγυρίζει το πολιτικό σύστημα και όλα τα ΜΜΕ στο ενδεχόμενο να πωληθούν η Αγροτική Τράπεζα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Γιατί άραγε;
Αντί, τόσο....

η πρώην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και η σημερινή του ΠΑΣΟΚ, να βάλουν όρους και ανθρώπους να ελέγξουν τη διάθεση της κρατικής ενίσχυσης των 28 δις ΕΥΡΩ τότε και των υπόλοιπων σήμερα, όχι μόνο δεν το έπραξαν αλλά...
απεναντίας σήμερα το ΠΑΣΟΚ να σκέφτεται να πωλήσει και τα εναπομείναντα κρατικά πιστωτικά ιδρύματα.
Εμείς, από αυτό εδώ το blog είχαμε φωνάξει, επί Νέας Δημοκρατίας και είχαμε προτείνει το εξής: Αντί να δοθούν τα 28 δις στις ιδιωτικές τράπεζες προκειμένου να διατεθούν για ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, να διοχετεύονταν αυτά στην αγορά, κατευθείαν από το κράτος, μέσω της Αγροτικής Τράπεζας και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Όλως τυχαίως, βλέπουμε σήμερα την σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, να σκέπτεται να πωλήσει αυτά τα δύο τελευταία πιστωτικά ιδρύματα που είναι περιουσία του Ελληνικού λαού και να μείνει το κράτος πλέον έρμαιο στις ορέξεις των ιδιωτικών τραπεζών.
Γιατί;;;
Γιατί το ΠΑΣΟΚ μας οδηγεί στον άκρατο Νεοφιλελευθερισμό;;
Που το πάει;
hassapis-peter

Δεν υπάρχουν σχόλια: