Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS;


Το λαβαμε απο:e-newsandviews.blogspot.com

Δημοσιεύτηκε ότι μετά την δολοφονία του Σωκράτη Γκιόλια δρομολογήθηκαν άμεσα οι διαδικασίας για την ύπαρξη θεσμικού πλαισίου όσον αφορά τα blogs και ότι η απόφαση έχει ληφθεί από τον ίδιο τον Παπανδρέου…

Απαράδεκτες οι εξελίξεις στο χώρο της ελεύθερης έκφρασης των blogs. Τέτοιες κινήσεις κρίνονται σπασμωδικές αφού επιχειρείται η φίμωση των απόψεων. Η δημοκρατία δεν χρειάζεται πάτρωνες για να λειτουργήσει σωστά. Ας μη ξεχνάμε το περίφημο: Δημοκρατία υπάρχει εκεί όπου ένας πολίτης έχει το δικαίωμα να πει ελεύθερα πως δεν υπάρχει Δημοκρατία (John Kenneth Galbraith, Καναδός οικονομολόγος ).


Φαίνεται ότι οι Κυβερνόντες μας δεν έχουν ακούσει το: Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σ' αυτήν. (Noam Chomsky, Αμερικανός γλωσσολόγος & πολιτικός) και προσπαθούν στο όνομα της τρομοκρατίας να καταφέρουν νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη ελευθερία των blogs.


Απλά Κύριοι της Κυβέρνησης, αφού γνωρίζεται τα πάντα και θέλετε να προστατέψετε -τάχα- τους bloggers, σας προτρέπω να ακολουθήσετε αυτό που είπε ο Noam Chomsky εδώ και χρόνια τώρα: Όλοι προβληματίζονται πώς να σταματήσουμε την τρομοκρατία. Υπάρχει όμως ένας πραγματικά εύκολος τρόπος: να σταματήσουμε να είμαστε μέρος της.


Πιστεύω ότι αυτό το τελευταίο, κάτι πρέπει να σας λέει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: