Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Ανάπτυξη μετά την καταστροφή στην Πελοπόννησο


Με το ποσό των 9,3 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε από την Marfin Investment Group (MIG) το πρόγραμμα «Νέοι Ελαιώνες», με στόχο την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων ελαιώνων της Πελοποννήσου.

«Σε μια περίοδο που ακόμα και η υγιής επιχειρηματικότητα θεωρείται και αντιμετωπίζεται ως ασθένεια, μας ρωτάνε πού βρίσκουμε το κουράγιο και συεχίζουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε σε ειδική εκδήλωση.

Ο κ. Βγενόπουλος διευκρίνισε ότι στην προσπάθεια για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών δεν είχαμε καμία σχέση με το Δημόσιο. «Συνεχίζουμε την παράδοση να στηρίζουμε το κράτος χωρίς να παίρνουμε τίποτα από αυτό», σημείωσε. Πρόσθεσε ότι ο Όμιλος θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της χώρας και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι υπάρχουν πολλές υγιείς δυνάμεις στον τόπο που θα κάνουν το ίδιο.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κατερίνα Μπατζελή η οποία συνεχάρη τη MIG και την Εθνική Διαπεγγελματική Οργάνωση Ελαιολάδου και Ελιάς (ΕΔΟΕΕ) για την πρωτοβουλία τους, τονίζοντας ότι η ανάπτυξη θα προέλει από όλες τις κοινωνικές δυνάμεις της χώρας.

«Ζήσαμε την καταστροφή. Τώρα μπορούμε και πρέπει να ζήσουμε την ανάπτυξη» ανέφερε η κ. Μπατζελή ενώ συμπλήρωσε ότι η σημερινή πρωτοβουλία «δείχνει τον νέο τρόπο και τις νέες συμμαχίες που πρέπει να γίνουν για να βάλουν τη χώρα σε μια νέα τροχιά, αυτή της ποιότητας και της υψηλής ανταγωνιστικότητας».

Οι «Νέοι Ελαιώνες» αποτελεί μία αστική Μη Κερδοσκοπική εταιρία που ανέλαβε να αντικαταστήσει με δενδρύλλια ελιάς τους καμένους ελαιώνες των πυρόπληκτων παραγωγών.

Η παράδοση των δενδρυλλίων στους παραγωγούς έχει ολοκληρωθεί στους νομούς Ηλείας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Αχαϊας και Εύβοιας.

Περίπου 1.450.000 δενδρύλλια ελιάς φυτεύτηκαν στους επτά πυρόπληκτους νομούς στους οποίους οι καλλιέργειες είχαν καταστραφεί στις πυρκαγιές το καλοκαίρι του 2007.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: