Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Σφοδρή επίθεση Πάγκαλου στο ΚΚΕ


Σφοδρή επίθεση στο ΚΚΕ, εξαπολύει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, κατηγορώντας την ηγεσία της Κομμουνιστικού κόμματος ότι επιθυμεί να υπάρχουν θύματα στις κινητοποιήσεις.

«Όταν ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ επιδιώκει τη βία υπάρχει ένα ερώτημα, αν θα του κάνεις το 'χατίρι'. Είναι σαφές ότι η κ. Παπαρήγα και η ανεύθυνη τυχοδιωκτική ομάδα γύρω από την ηγεσία του ΚΚΕ θέλουν έναν νεκρό» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στα «Νέα».

Κατηγορεί, επίσης, το ΠΑΜΕ ότι με τις κινητοποιήσεις στα λιμάνια δυσφημείται η χώρα «σε όλες τις τουριστικές αγορές του πλανήτη».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει ότι πρέπει να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας κατά την ψήφιση του Ασφαλιστικού, καθώς -όπως λέει- «η πειθαρχία τίθεται εκ των πραγμάτων κάθε φορά που υπάρχει μείζων νομοθετική πρωτοβουλία».

Παράλληλα, στηρίζει τον υπουργό Εργασίας, τονίζοντας ότι «αυτά που γίνονται από τον κ. Λοβέρδο είναι αυτά που μπορούν να γίνουν».

Ως προς το ενδεχόμενο ανασχηματισμού, ο κ. Πάγκαλος κρίνει ότι μία τέτοια απόφαση δεν θα βοηθούσε, τη στιγμή που η χώρα ετοιμάζεται για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο, στην ερώτηση περί πρόωρων εκλογών αναφέρει «ό,τι είναι να γίνει ας γίνει».

Ειδικά για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι στους μεγάλους δήμους (Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη) υποψήφιοι «πρέπει να είναι πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής».

Τέλος, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του Φώτη Κουβέλη -«αν το επιθυμούν γιατί όχι;» λέει χαρακτηριστικά- αλλά απορρίπτει τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
ηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: