Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ.....


Στις 12 το μεσημέρι σημερα, σε γενική συνέλευση των προέδρων των σωματείων, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση η μή της απεργίας των ιδιοκτητών βυτιοφόρων και φορτηγών.

Οι διαπραγματεύσεις της Ομοσπονδίας με το Υπουργείο Μεταφορών συνεχίστηκαν μέχρι αργά το βράδυ της Πέμπτης και για τα όσα συζητήθηκαν θα ενημερωθούν οι πρόεδροι των Σωματείων, οι οποίοι στη Γενική Συνέλευση θα πάρουν τις οριστικές αποφάσεις.

Είχε προηγηθεί διαβούλευση, αλλά και μαραθώνια συνάντηση αντιπροσωπείας των απεργών με τον υπουργό Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα.

Οι συζητήσεις έγιναν μία ημέρα μετά την απόφαση του Πρωθυπουργού για την επίταξη των απεργών και ενώ οι Νομαρχίες είχαν αρχίσει ήδη την αποστολή φύλλων πορείας για την πολιτική επιστράτευση των ιδιοκτητών και την επίταξη των φορτηγών.

Το μεσημέρι της Πέμπτης επεισόδια προκλήθηκαν έξω από το υπουργείο Μεταφορών, ανάμεσα σε εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ.

Φορτηγατζήδες είχαν συγκεντρωθεί το πρωί έξω από το υπουργείο για να διαμαρτυρηθούν για την επίταξη, όμως τα αίματα «άναψαν» όταν κάποιοι σκαρφάλωσαν στα κάγκελα και επιχείρησαν να εισβάλουν στο υπουργείο, ενώ παράλληλα προπηλάκιζαν τηλεοπτικά συνεργεία, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν δημοσιογράφοι και οπερατέρ στο νοσοκομείο. Η αστυνομία για να επιβάλλει την τάξη προχώρησε σε χρήση χημικών.

Το θέμα της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών απασχόλησε και τη συνεδρίαση του διαθεσμικού οργάνου κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ, που συνεδρίασε στη Βουλή υπό τον πρωθυπουργό,. Σε αυτή δεν συμμετείχε ο Δημήτρης Ρέππας, ενώ κυβερνητικά στελέχη τόνισαν ότι «δεν θα αφήσουμε να παραλύσει η χώρα. Η απόφαση για πολιτική επιστράτευση ήταν ένα μήνυμα για το τι θα γίνει σε ανάλογες περιπτώσεις».

Την ίδια ώρα η αγορά στενάζει από τις ελλείψεις, καθώς ελάχιστα πρατήρια διαθέτουν καύσιμα, ενώ τα προβλήματα από την τροφοδοσία είναι ορατά πλέον και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
ΠΗΓΗ:STAR.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: