Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μαφιόζικο χτύπημα βλέπει η ΕΛΑΣ


Δεκατρείς σφαίρες δέχτηκε στο σώμα του από υποπολυβόλο όπλο, πιθανότατα Ούζι, o Σωκράτης Γκιόλιας στο καρτέρι θανάτου που του είχαν στήσει τρεις άγνωστοι δράστες τα ξημερώματα της Δευτέρας στην Ηλιούπολη.

Οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για δολοφονία που εμπλέκεται το οργανωμένο έγκλημα, καθώς οι δράστες δεν έλαβαν καμία προφύλαξη.

Πάντως, δεν αποκλείουν και το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας, εντούτοις όλα τα στοιχεία συνηγορούν στην πρώτη εκδοχή.

Το τμήμα ανθρωποκτονιών ανέλαβε τις έρευνες για την ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια, έξω από το σπίτι του, στην οδό Δαιδάλου στην Ηλιούπολη, ενώ τα αρχεία του δημοσιογράφου θα ερευνηθούν ενδελεχώς.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, και όπως δήλωσε η σύζυγος του δολοφονηθέντος στην αστυνομία, άγνωστος χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός τους και όταν ο δημοσιογράφος άνοιξε αντίκρισε έναν άγνωστο ο οποίος του είπε ότι κάποιοι έκλεβαν το ΙΧ αυτοκίνητό του κάτω από την πολυκατοικία.

Ο Γκιόλιας κατέβηκε γρήγορα στην είσοδο όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητο μάρκας Smart και εκεί άγνωστοι τον "γάζωσαν" με πυροβόλο όπλο με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.
Οι αντιδράσεις για τη δολοφονία
Ο δικηγόρος του θύματος Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι ο δημοσιογράφος ερευνούσε δεκάδες υποθέσεις και τα τελευταία χρόνια δεχόταν απειλές κατά της ζωής του.

Ο κ. Μαρακάκης υποστήριξε ότι η αστυνομία θα πρέπει να ελέγξει τα αρχεία του δημοσιογράφου τόσο στο σπίτι όσο και στο γραφείο του.

Για χτύπημα με μαφιόζικο τρόπο έκανε λόγο στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος . Καταδίκασε εκ μέρους του δημοσιογραφικού κόσμου το τραγικό περιστατικό, και ζήτησε από την αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του πολίτη να συλληφθούν οι δράστες και να αποκαλυφτεί ποιοι και τι κρύβεται πίσω από την στυγερή δολοφονία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε στο «Ράδιο Θέμα», στο οποίο ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν διευθυντής, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι είναι «θέμα τιμής για την πολιτεία να δείξουμε ότι δεν φιμωνόμαστε».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος υποστηρίζει ότι η εν ψυχρώ δολοφονία προκαλεί «αίσθημα αποτροπιασμού στην κοινή γνώμη», τονίζει ότι «το θύμα υπήρξε διακεκριμένο μέλος της δημοσιογραφικής οικογένειας» και καταλήγει: «Η ελληνική κοινωνία περιμένει από τις αρμόδιες αρχές να διαλευκάνουν άμεσα την πολύ σκοτεινή αυτή υπόθεση και να εντοπίσουν και να συλλάβουν το ταχύτερο δυνατόν τους δολοφόνους».

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ «εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του», καταδικάζει «τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκόλια» και υπογραμμίζει ότι «οι δολοφόνοι πρέπει να βρεθούν».

Ποιος ήταν ο Σ. Γκιόλιας
O Σωκράτης Γκιόλιας γεννήθηκε στη Γερμανία στις 13 Φεβρουαρίου 1973.

Σε ηλικία 19 ετών άρχισε να εργάζεται στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στον τηλεοπτικό σταθμό New Channel.

Το 2003 παντρεύτηκε τη σύζυγό του, Αδαμαντία, και το 2008 απέκτησαν τον γιο τους Ευθύμη.

Τον Οκτώβριο του 2008 οι δρόμοι του Σωκράτη Γκιόλια και του Μ. Τριανταφυλλόπουλου χώρισαν.

Ο Σ. Γκιόλιας είχε αναλάβει διευθυντής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 9,89» και ασχολούνταν πολλά χρόνια με το ρεπορτάζ στίβου.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: