Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

«Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ»...


πηγη:press-gr.blogspot.com

Από την ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στην προβολή της βραβευμένης ταινίας «Ζωντανοί στο Κύτταρο – Σκηνές Ροκ»
του Κερατσινιώτη σκηνοθέτη Αντώνη Μποσκοΐτη
τη Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 21:00 στο Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο Κερατσινίου Σινε-Κατερίνα (Βύρωνος & Χιλής-Ευγένεια, τηλ. 2104317270).
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το σκηνοθέτη και τη συμμετοχή της ερμηνεύτριας και τραγουδοποιού Μαρίζας Κωχ.
Γιάννης Τζιώτης
Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΟΚ
Φώτης Μελάς
Δήμαρχος Κερατσινίου
Το μουσικό ντοκιμαντέρ που απέσπασε το Δεύτερο Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στο 47ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης και συμμετείχε επίσης στο φεστιβάλ ΜOFFOM (Music on Film Film on Music) της Πράγας, παρουσιάζει έναν ιστορικό μουσικό χώρο, ένα...
μουσικό ρεύμα παγκόσμιας εμβέλειας και όλους τους μουσικούς που έθεσαν τα θεμέλια ενός νέου ήχου για την αποστεωμένη από τη δικτατορία καλλιτεχνική δράση στη χώρα μας.
Η ταινία εξετάζει τη γένεση της ελληνικής ροκ σκηνής μέσα από σπάνια οπτικοακουστικά ντοκουμέντα και τις αφηγήσεις όλων των εκπροσώπων του συγκεκριμένου μουσικού κινήματος εκείνης της εποχής, συνδέοντάς τη με την ιστορική μουσική σκηνή «Κύτταρο», το χώρο που φιλοξένησε το άτυπο ελληνικό Woodstock.
Ο Κερατσινιώτης σκηνοθέτης, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Αντώνης Μποσκοΐτης γεννήθηκε το 1974 και σπούδασε κινηματογράφο και δημοσιογραφία στην Αθήνα. Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ, την Ελευθεροτυπία, το Δίφωνο κ.α., ενώ μαζί με τη συνθέτρια Λένα Πλάτωνος κρατούν τη στήλη «Στο ντιβάνι του δισκαναλυτή» για τη Βιβλιοθήκη της Ελευθεροτυπίας. Επιμελείται ακόμη δισκογραφικές παραγωγές και εργάζεται ως ραδιοφωνικός παραγωγός στο Κανάλι 1 του Πειραιά.
Το ΣΙΝΕ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ (Βύρωνος και Χιλής Ευγένεια) που 23 χρόνια τώρα έχει καθιερωθεί ως σημείο συνάντησης όλων των σινεφίλ της πόλης του Κερατσινίου και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, εγκαινιάζει έναν κύκλο παρουσιάσεων Ελλήνων σκηνοθετών και των ταινιών τους καθιερώνοντας έναν δίαυλο αμφίδρομης επικοινωνίας μεταξύ δημιουργών και κοινού. Παράλληλα, προσφέρει στιγμές διασκέδασης, ψυχαγωγίας και προβληματισμού, μέσα από την επιλογή αξιόλογων ελληνικών και ξένων ταινιών για μικρούς και μεγάλους θεατές. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμά του ΣΙΝΕ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ μπορείτε να αντλήσετε από το μπλογκ του (http://cine-katerina.blogspot.com/ ) και τη βιντεοπαρουσίαση ( http://www.hellasnews.tv/site/index.php?option=com_seyret&task=videodirectlink&id=236 ).
ΣΙΝΕ – ΚΑΤΕΡΙΝΑ
Βύρωνος και Χιλής - Ευγένεια
τηλ. 210 - 4317270
http://cine-katerina.blogspot.com/
Γραμμή ΟΑΣΑ 833 (Πειραιάς – Ευγένεια)

Δεν υπάρχουν σχόλια: