Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Αποκαλύφθηκε ο ιδρυτής της «Τροκάσο»


Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζίβρας, είναι ο ιδρυτής της οφ σορ εταιρίας «Τορκάσο», όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες ενέργειες, Γιώργος Γκρόζος.

Υπενθυμίζεται ότι η «Τροκάσο» είναι η οφ σορ εταιρία στην οποία ανήκε στο παρελθόν η οικία του Άκη Τσοχατζόπουλου στη Διονυσίου Αεροπαγίτου, ενώ εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το μετοχολόγιο του ομίλου MIG, που κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο πρόεδρος της επιτροπής κεφαλαιαγοράς, Αναστάσιος Γαβριηλίδης, η πραγματική δικαιούχος της οφ σορ εταιρίας «Ρασσαντέλ» είναι η Μονή Βατοπεδίου. Επίσης, ο κ. Γαβριηλίδης φέρεται να είπε πως δεν υπήρξε χειραγώγηση ούτε ένδειξη χειραγώγησης των μετοχών ΟΤΕ και MIG, όταν έγινε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, κατέθεσε ότι συνεχίζεται ο φορολογικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές στις 60 εταιρείες που φέρονται αναμεμειγμένες στην υπόθεση Βατοπεδίου. Επίσης δήλωσε ότι και το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να προβεί σε εκτίμηση των ανταλλάξιμων ακινήτων μόνο σε ό,τι αφορά την αντικειμενική τους αξία και όχι την εμπορική.

Κατατέθηκαν τα τέσσερα πορίσματα της ΝΔ

Ο βουλευτής της ΝΔ, Ευ. Στυλιανίδης, και ο γραμματέας της ΚΕ, Αν. Λυκουρέντζος, κατέθεσαν στον πρόεδρο και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου τα τέσσερα πορίσματα που έχει στη διάθεσή της η ΝΔ σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.

Ο κ. Λυκουρέντζος δήλωσε ότι η ΝΔ στηρίζει την ελληνική δικαιοσύνη και με την κατάθεση του πορίσματος του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών της 1ης Ιουλίου του 2010, «καταγγέλλουμε την πολιτική σκευωρία του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μεθόδευσε επίθεση κατά της ΝΔ και στηρίχθηκε στην απόκρυψη σημαντικών και αδιάσειστων στοιχείων».

Ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη του κόμματός του στην ελληνική Δικαιοσύνη είναι δεδομένη και για να μπορέσει να κάνει τη δουλειά της, χρειάζεται και πληρότητα και ορθότητα στοιχείων. «Αυτά τα στοιχεία σήμερα εμείς καταθέσαμε για να τη διευκολύνουμε στο έργο της. Αναφέρομαι στην ύπαρξη τεσσάρων διαφορετικών πορισμάτων, δύο ελληνικών και δύο διεθνών, τα οποία ουσιαστικά ταυτίζονται, όσον αφορά την εκτίμηση των ανταλλάξιμων ακινήτων, και αποδεικνύουν ότι δεν υπήρχε ζημιά του ελληνικού δημοσίου. Το περίεργο είναι, γιατί το ΠΑΣΟΚ τα απέκρυψε», συμπλήρωσε.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: