Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

«Με βάση το δημόσιο συμφέρον η πρόταση Σάλλα»


Η κυβέρνηση εξετάζει την πρόταση της τράπεζας Πειραιώς με βάση τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος και τη βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος, τόνισε τη Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου μιλώντας σε ημερίδα της Eurobank.

Ο κύριος Παπακωνσταντίνου επανέλαβε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα και προανήγγειλε μια ανοικτή διαδικασία με χαρακτηριστικά απόλυτης διαφάνειας

Ο υπουργός συναντήθηκε την Τρίτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια τον οποίο ενημέρωσε για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται εντός των επομένων ημερών να τοποθετηθεί επισήμως και συγκεκριμένα για την πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής και του ΤΤ.

«Αστεία» χαρακτήρισε από την πλευρά του την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για την εξαγορά του ΤΤ και της ΑΤΕbank ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με το συλλόγου εργαζομένων του Ταμιευτηρίου.

«Είναι σαν να δανείζεις κάποιον όταν έχει ανάγκη πρόσθεσε και αντί να σου επιστρέψει τα χρήματα να σου ζητάει να σου αγοράσει και το σπίτι” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ, όσοι «προέτρεξαν να καλωσορίσουν αυτή την πρόταση έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα, όχι μόνο γιατί γελοιοποιήθηκαν αλλά γιατί ανέδειξαν ποια συμφέροντα εξυπηρετούν».
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: