Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Η ανεργία και τα αποτελέσματά της.


Το λαβαμε απο:ideopigi.blogspot.com

Γράφει η Ιδεοπηγή

Η ανεργία είναι η χειρότερη μορφή καταπίεσης.

Ο μακροχρόνια άνεργος, όσα αποθέματα παιδείας και ηθικής να ‘χει, θα λυγίσει.

Δεν υπάρχει χειρότερη εξέλιξη, για μια κοινωνία απ’ το να λυγίσει, να σκύψει το κεφάλι, να εκλιπαρεί για δουλειά, να ζει σε βάρος άλλων, να δανείζεται ανεξέλεγκτα, να μην ελπίζει σε τίποτε.

Η εξαθλίωση των μαζών, (Μαρξιστικός όρος), στρώνει το χαλί, σε επίδοξους «σωτήρες», με γνωστά και ακριβοπληρωμένα αποτελέσματα.

Στη Γερμανία, οι σκληροί όροι, που επιβλήθηκαν μετά τον α’ παγκόσμιο, εξαθλίωσε τους Γερμανούς, έτσι επικράτησε ,το εγκληματικό ναζιστικό κόμμα του «σωτήρα» αιματοκυλίζοντας την Ευρώπη και όχι μόνο.

Το ΔΝΤ και οι «συνέταιροί» μας στην ΕΕ, θέτουν πολύ σκληρούς όρους στην Ελλάδα, προκειμένου να εξασφαλιστεί, η αποπληρωμή των δανείων. Τα δάνεια, που υπερχρέωσαν την Ελλάδα (με τις πολιτικές των «πετυχημένων» κυβερνήσεων) δόθηκαν ,με γνώση των δανειστών, ότι δεν επρόκειτο να εξοφληθούν. Οι τεχνοκράτες της ΕΕ, δεν μπορούν να ισχυριστούν άγνοια, των δυνατοτήτων της Ελλάδας. Έκαναν τα «στραβά μάτια», για να ελέγχουν οικονομικά τη χώρα, ποντάροντας στη δουλικότητα, του σάπιου πολιτικού συστήματος, ενός συστήματος που συμπεριφέρεται, σαν εταιρία είσπραξης δανείων.

Ελπίζω, τη σημερινή περίοδο και τους πρωταγωνιστές της, να μη τους γράψει η ιστορία με μαύρα γράμματα.

Ας αναλογιστούν, τα πολιτικά κόμματα, τι μπορεί να συμβεί και ας κινηθούν έστω και τώρα, πατριωτικά.

Η φτώχια, η πείνα και η εξαθλίωση είναι πολύ κακοί συμβουλάτορες.

Πρέπει, τώρα να ‘ρθούν σε συνεννόηση, με τους δανειστές αφού θέτουν θέμα αξιοπιστίας της χώρας ή να αρνηθούν, την πληρωμή των δανείων, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Αν η Ελλάδα, με δεμένα τα χέρια λόγω οικονομικής συρρίκνωσης, υποστεί και εθνική καταστροφή, ποιος θα έχει την ευθύνη;

Δεν υπάρχουν σχόλια: