Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Και εκτός της δεσμευμένης περιοχής κινείται το "Πίρι Ρέϊς"!


Σε περίεργη κίνηση 30 περίπου μίλια εκτός της δεσμευμένης περιοχής νοτιοανατολικά της Ρόδου, προχώρησε πριν λίγες ώρες το «Πίρι Ρέϊς».

Η κίνηση αυτή δεν μπορεί να ερμηνευεθί από ελληνικής πλευράς και ούτε κατά διάνοια φυσικά να ζητηθεί από την Άγκυρα να την εξηγήσει: Έτσι ή αλλιώς η όλη κίνηση του ερευνητικού σκάφους από την Παρασκευή το βράδυ εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, υπό νορμάλ συνθήκες είναι casus belli για μία χώρα που θέλει να έχει αξιόπιστη πολιτική αποτροπής.

Το τουρκικό σκάφος ερευνά ανενόχλητο, με την παρουσία ενός περιπολικού σκάφους του Λιμενικού για φυσικούς πόρους, σε περιοχή που δικαιοδοσία για κάτι τέτοιο έχει μόνο η Ελλάδα και κανείς δεν το ενοχλεί. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Σε ότι αφορά την κίνησή του εκτός δεσμευμένης περιοχής, επιστημονική πηγή του Πανεπιστημίου Πατρών με ειδίκευση στις έρευνες για υδρονονάνθρακες, στην οποία απευθύνθηκε το defencenet.gr, απάντησε ότι «Δεν αποκλείεται να εντόπισε κάποιο κοίτασμα εντός της δεσμευμένης περιοχής το οποίο να εξήρχετο σε μεγάλη απόσταση αυτή και να το ακολούθησε».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: