Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Προβληματισμός και αβεβαιότητα στο ΓΕΕΘΑ από τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο.


Αυξημένος εξακολουθεί να είναι ο αριθμός των τουρκικών παραβιάσεων στον Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) κάτι που προβληματίζει τα ελληνικά επιτελεία αναφορικά με τις μελλοντικές προθέσεις της Τουρκίας. Δύο είναι τα στοιχεία που απασχολούν περισσότερο την ελληνική πλευρά, όπως σχολίασαν στο defencenet.gr πηγές της ΠΑ:

Πρώτον ο μεγάλος αριθμός των οπλισμένων αεροσκαφών, εγκαταλείποντας από ότι φαίνεται η Άγκυρα το ιδιότυπο «φλερτ» με τις «άοπλες πτήσεις» -τουλάχιστον στο διπλωματικό επίπεδο- και δεύτερον ο επίσης μεγάλος αριθμός των παραβιάσεων και ειδικά αυτών. Κατά τα άλλα και σήμερα το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης της ΠΑ είχε αρκετή δουλειά καθώς 20 τουρκικά αεροσκάφη, διαμοιρασμένα σε τρεις σχηματισμούς, εκ των οποίων τα 10 έφεραν οπλισμό, πραγματοποίησαν 10 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 3 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών. Η όλη δραστηριότητα εξελίχθηκε στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.

Η αυριανή ημέρα, σύμφωνα πάντα με την ΠΑ αναμένεται να είναι κρίσιμη και απολύτως ενδεικτική αναφορικά με τις τουρκικές προθέσεις. Και τούτο γιατί η τουρκική αεροπορική δραστηριότητα ειδικά τις Παρασκευές είναι πάντα μειωμένη.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: