Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

ΙΣΤΟΛΟΓΙΑ ΜΕ....ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ...;


το λαβαμε απο:ideopigi.blogspot.com

Γράφει η Ιδεοπηγή.



Νιώθω άβολα όταν επανέρχομαι στο ίδιο θέμα. Όλα τα ιστολόγια, λίγο ως πολύ ασχολήθηκαν, με την επερχόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του συστήματος ,για την ανωνυμία των διαχειριστών.

Αν οι κυβερνόντες, θέλουν να φιμώσουν, τις ελεύθερες φωνές του διαδικτύου, θα υπάρξουν πολλοί, που θα διαχειρίζονται επώνυμα, τα ιστολόγιά τους.

Τότε τι θα κάνουν; Θα ζητούν απ’ τη δικαιοσύνη να παρέμβει μηνύοντας τους διαχειριστές; Πόσους θα μηνύσουν και πόσοι θα καταδικαστούν, αν έχουν την αμέριστη υποστήριξη απ’ τους υπόλοιπους; Θα επιδιώξουν να καταδικάσουν κάποιους, για παραδειγματισμό; Ας το κάνουν, έχοντας όμως υπ’ όψη τους ότι το κίνημα των μπλόγκερς δεν τιθασεύεται. Είναι τόσοι πολλοί.

Τα υπουργεία δικαιοσύνης, πολιτισμού και το ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο, που εννοείται ότι ελέγχει τα κανάλια, αντί να ασχολούνται με τα ιστολόγια, ας ασχοληθούν με τα τηλεσκουπίδια, που προσβάλλουν την αισθητική και τη νοημοσύνη μας. Ας νομοθετήσουν για τα γκέι και τα πορνίδια, που μας προβάλλουν ως επιτυχημένα μέλη της κοινωνίας τα ΜΜΕ.

Ας νομοθετήσουν, για την παρουσίαση, του κάθε απίθανου και γραφικού τύπου, που «παπαρολογεί», στην TV με ύφος πανεπιστημιακού, τις μάγισσες και χαρτορίχτρες, αστρολόγους και μελλοντολόγους, που με χαζόλογα ,παρασύρουν τους αφελείς γεμίζοντας το πορτοφόλι τους . Ας νομοθετήσουν, για την εκμετάλλευση, των αγαθούληδων ανίσχυρων απλών ανθρώπων, που εξευτελίζουν χάριν της τηλεθέασης.

Ας νομοθετήσουν για τις εκπομπές, που παρουσιάζουν τη χλιδή, και τον πλούτο των «επωνύμων» με τις βίλες, τις πισίνες, τα κότερα και τα καγιέν ενώ ο κόσμος υποφέρει, απ’ τα σκληρά και ανάλγητα μέτρα. Αυτοί δίνουν «δικαιολογίες» στους κουμπουροφόρους αλήτες και όχι τα ελεύθερα και ανώνυμα ιστολόγια. Φυσικά αν δεχτούμε ότι οι κουμπουροφόροι δρουν μόνοι τους.

1 σχόλιο:

e-NEWSandVIEWS είπε...

Bλέπε πρόσφατες αναρτήσεις μας http://e-newsandviews.blogspot.com/2010/07/blogs.html και http://e-newsandviews.blogspot.com/2010/07/blog-post_2652.html για το θέμα αυτό.