Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

"Ράλι Αιγαίου": Νικητής του α' σκέλους ο Ανδρεάδης


Το σκάφος ATALANTI XVI με κυβερνήτη τον Γιώργο Ανδρεάδη κατέκτησε την πρώτη νίκη της ιστιοδρομίας Φάληρο - Πάρος. Tο 47ο Ιστιοπλοϊκό Ράλλυ Αιγαίου διοργανώνει ο Π.Ο.Ι.Α.Θ. και θα συνεχιστεί από το λιμάνι της Πάρου.

Το σκάφος του αντιπροέδρου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας τερμάτισε στην Παροικιά σε χρόνο ρεκόρ αφού έχοντας σύμμαχο τους ισχυρούς βοριάδες, που κατά τόπους ξεπερνούσαν τα 7 Μποφώρ ,χρειάστηκε λιγότερες από 7 ώρες για να διανύσει τα 90 μίλια από την εκκίνηση στο Φάληρο μέχρι την Πάρο. Τα υπόλοιπα σκάφη που μετέχουν στο 47ο Ράλλυ Αιγαίου είχαν και αυτά ολοκληρώσει την ιστιοδρομία μέχρι νωρίς το πρωί του Σαββάτου, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κάτι που αποδεικνύει το υψηλό ιστιοπλοϊκό επίπεδο όσων μετέχουν στον αγώνα.

Στην δεύτερη θέση της κατηγορίας ORCI , που είναι και η κατηγορία από την οποία αναδεικνύεται ο νικητής του Ράλλυ Αιγαίου, τερμάτισε το BΑΝΑ –ΒΙΟΛΕΤΑ 3 με κυβερνήτη τον Γιώργο Συκάρη, ενώ την 3η θέση κατέλαβε το ZANTINO- WIND με κυβερνήτη τον Τάκη Στρούζα και αμιγώς γυναικείο πλήρωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκάφος που έχει κερδίσει στις δυο τελευταίες διοργανώσεις το BOOKER AMITA MOTION με κυβερνήτη τον Ολυμπιονίκη Δημήτρη Δεληγιάννη, παρότι υπέστη βλάβες στα ηλεκτρονικά του συστήματα από την ώρα σχεδόν της εκκίνησης, κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση και να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για την διεκδίκηση και της φετινής νίκης στην διοργάνωση.

Τέλος να επισημάνουμε ότι στην Παροικιά, με την ολοκλήρωση του Α σκέλους τελείωσε το 47ο Ράλλυ Αιγαίου για τα κλασικά σκάφη, τα οποία και θα επιστρέψουν στο Φάληρο , με νικητή το σκάφος Χίμαιρα του Κώστα Μυριάνθη.
Τα σκάφη βρίσκονται πλέον στο σύνολο τους δεμένα στο λιμάνι της Παροικιάς .

Την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν οι απονομές στους νικητές της 1ης ιστοδρομίας.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Α’ ΙΣΤΙΟΔΡΟΜΙΑΣ
Φάληρο – Πάρος ( 89 ναυτικά μίλια )
Κατηγορία ORCi
1. ATΑLANTI XVI ( Γ. Ανδρεάδης )
2. ΒΑΝΑ – ΒΙΟΛΕΤΑ 3 ( Γ. Συκάρης )
3. ΖΑΝΤΙΝΟ – WIND ( Π. Στρούζας )
4. BOOKER ΙΙ – AMITA – MOTION ( Δ. Δεληγιάννης )
5. SERENDIPITY ( Π. Χατζηκυριακάκης )
Κατηγορία ORC CLUB
1. ΜΑΙΣΤΡΟΣ ( Σ. Σωτηρίου )
Κατηγορία IRC
1. . ATΑLANTI XVI ( Γ. Ανδρεάδης )
Κατηγορία Κλασικά Σκάφη
1ος Χίμαιρα ( Κ.Μυριάνθης )
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: