Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Έμφραγμα στην αγορά από την απεργία ιδιοκτητών φορτηγών



Ήδη από την Κυριακή το βράδυ άρχισαν να παρατηρούνται ουρές στα πρατήρια καυσίμων στους δρόμους της πρωτεύουσας


Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να προκύψουν από τη Δευτέρα στην τροφοδοσία της αγοράς, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας στην οποία κατέρχονται από τα ξημερώματα οι ιδιοκτήτες Φορτηγών Αυτοκινήτων και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.

Αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί εντός της ερχόμενης εβδομάδας το υπουργείο Μεταφορών σχετικά με την απελευθέρωση των οδικών εμπορευματικών μεταφορών.

Ήδη, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της απεργίας, άρχισαν να παρατηρούνται ουρές εκατοντάδων μέτρων και μποτιλιάρισμα στα πρατήρια καυσίμων στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Εκτός από τα πρατήρια καυσίμων όμως, με έμφραγμα κινδυνεύουν και οι εμπορικές επιχειρήσεις με πολλές εξ αυτών να στηρίζονται για προμήθειες αποκλειστικά στους χερσαίους μεταφορείς.

Παράλληλα, οι παράγοντες της αγοράς και κυρίως όσοι ασχολούνται με το τουριστικό προϊόν, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς η απεργία αυτή έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στις επιχειρήσεις τους, οι οποίες καταγράφουν πτώση του τζίρου σε σχέση με πέρυσι και περίμεναν αυτό το διάστημα να αυξήσουν τα έσοδά τους.

Από την πλευρά τους, οι αυτοκινητιστές κατηγορούν το υπουργείο Μεταφορών για αιφνιδιασμό τονίζοντας πως πρέπει να αποζημιωθούν καθώς κατέβαλαν μεγάλα χρηματικά ποσά για την απόκτηση των αδειών τους.

πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: