Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ΕΟΤ: «Στη Βουλή η δικογραφία αν εντοπιστούν πολιτικές ευθύνες»


Δήλωση του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδη για τη διαφημιστική δαπάνη του ΕΟΤ


«Η ελληνική δικαιοσύνη θα εντοπίσει τις ευθύνες εκεί που αναλογούν», δήλωσε το Σάββατο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, με αφορμή τη διαβίβαση στον εισαγγελέα του πορίσματος του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την εκτέλεση του διαφημιστικού προγράμματος του ΕΟΤ τη διετία 2008-9.

Στο πόρισμα αναφέρονται απευθείας αναθέσεις, συμβάσεις μη σύννομες που συντάσσονταν μετά την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και ελλειμματική διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού.

Ο κ. Νικητιάδης σημείωσε ότι αν εντοπιστούν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα θα πρέπει η δικαιοσύνη να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή.

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι με την έκδοση του πορίσματος, ο αρμόδιος υπουργός Παύλος Γερουλάνος διαβίβασε το πόρισμα στον εισαγγελέα για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης καθώς και στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο οργανισμός.

Τέλος έδωσε εντολή στον ΕΟΤ να διενεργήσει ένορκη διοικητική εξέταση προκειμένου να εξακριβωθούν συγκεκριμένες ευθύνες υπαλλήλων και στελεχών του οργανισμού για την υπόθεση.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: