Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Νέα εμπλοκή γάλλου υπουργού σε σκάνδαλο


Στο στόχαστρο του γαλλικού τύπου μπήκε ακόμα ένα μέλος της γαλλικής κυβέρνησης, ο υφυπουργός Απασχόλησης, Λοράν Βοκιέ, ο οποίος στα τέλη Ιουνίου, σε επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Λονδίνο στο πλαίσιο των καθηκόντων του, φέρεται να ζήτησε δωρεές από επιχειρηματίες για να χρηματοδοτήσει τις πολιτικές δραστηριότητές του.

Το περιοδικό Le Point και η εφημερίδα Liberation υποστηρίζουν ότι ο Βοκιέ επωφελήθηκε από το ταξίδι του στο Λονδίνο, στις 28 Ιουνίου, για να συναντηθεί με τραπεζίτες και διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου και να τους ζητήσει "δωρεές" για το "Νέο Οξυγόνο", ένα μικρό κόμμα που ίδρυσε ο ίδιος το 2008.

Ο ίδιος ο υφυπουργός παραδέχτηκε, μιλώντας στην εφημερίδα, ότι με την ευκαιρία αυτή συγκέντρωσε ορισμένα κεφάλαια. «Ειλικρινά δεν επρόκειτο για μεγάλα ποσά», είπε, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το ακριβές ύψος τους επειδή κατά δήλωσή του, «οι δωρητές δεν επιθυμούν να δημοσιοποιηθεί».

Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε εξάλλου ότι δεν χρέωσε το κόστος αυτής της «ιδιωτικής πρωτοβουλίας του» στον προϋπολογισμό του υπουργείου. «Το πρώτο μέρος της επίσκεψής μου ήταν επίσημο, το εισιτήριο μετάβασης πληρώθηκε από το δημόσιο. Όμως τη διαμονή του στο ξενοδοχείο και το εισιτήριο της επιστροφής πληρώθηκαν από εμένα», διευκρίνισε.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: