Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Εξαρθρώθηκε διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης......Συλλήψεις οκτώ ατόμων


Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε πολλές περιοχές της Αττικής για τον εντοπισμό όλων των μελών του διεθνού κυκλώματος που εξαρθρώθηκε απο τους αστυνομικούς. Ηδη έχουν συλληφθεί έξι έλληνες και δυο αλλοδαποί ενω οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση εκτιμάται πως ξεπερνούν τους δέκα. Οπως έγινε γνωστό τα μέλη του κυκλώματος έφερναν κοκαϊνη από χώρες της Λατινικής Αμερικής προς την Ελλάδα.
Αρχικά, σήμερα το πρωί, εντοπίστηκε στη περιοχή Σύβοτα της Λευκάδας ιστιοφόρο με πολωνική σημαία το οποίο χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών. Οι αστυνομικοί σε συνεργασία με το Λιμενικό και το ΣΔΟΕ συνέλαβαν τον 73χρονο πολωνό καπετάνιο και λίγο αργότερα έναν 23χρονο ο οποίος είχε πάει στο σημείο να παραλάβει 80 κιλά κοκαϊνης που βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένα μέσα στο σκάφος. Οπως διαπιστώθηκε το ταξίδι του «λευκού θανάτου» είχε ξεκινήσει από τη Βενεζουέλα.
Οι αστυνομικοί έχουν κατασχέσει μέχρι στιγμής το ιστιοφόρο στο οποίο βρίσκονταν τα ναρκωτικά, 85.000 ευρώ, τρία καλάσνικοφ, ένα πιστόλι, ένα ούζι και ένα οπλοπολυβόλο. Σύμφωνα με πληροφορίες, σχεδόν όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, έχουν απασχολήσει στο παρελθόν, με υποθέσεις ναρκωτικών την αστυνομία.
Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται από την αστυνομία Έλληνας κρατούμενος των φυλακών με ισόβια κάθειρξη για μεταφορά άλλης, πολύ μεγάλης, ποσότητας κοκαϊνης, που είχε πραγματοποιήσει στο παρελθόν.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε σε συνεργασία με τις αμερικανικές και άλλες ξένες διωκτικές αρχές, που παρακολουθούσαν το πλοίο σε όλη τη διαδρομή του από τη Βενεζουέλα μέχρι τη Λευκάδα.
Οι έρευνες συνεχίζονται ενώ αναμένονται ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: