Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Συμφωνία με την Ε.Ε για τα ναυπηγεία


Ανακοινώσεις Βενιζέλου

Εκποίηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, που δεν αφορούν σε στρατιωτικές δραστηριότητες, προβλέπει η συμφωνία μεταξύ της αντιπροσωπείας των υπουργείων Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας και στελεχών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι πολιτικές δραστηριότητες των Ναυπηγείων θα διαχειρίζονται από άλλη επιχείρηση, ενώ μη στρατιωτικές δραστηριότητες μπορούν να αναπτύσσουν και τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Νεωρίου, που δεν υπόκεινται στο συγκεκριμένο περιορισμό.

Επιπλέον, ο υπουργός δήλωσε ότι τα Ναυπηγεία δε θα κρατικοποιηθούν και ότι η κυβέρνηση επιδιώκει στις διαπραγματεύσεις με τους κατασκευαστές οπλικών συστημάτων τη φθηνότερη λύση

Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι η συμφωνία για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αν όλα πάνε καλά, θα πρέπει να κυρωθεί από τη Βουλή με την ευρύτατη δυνατή πλειοψηφία και σε κλίμα μέγιστης συναίνεσης. «Η παραμικρή ένσταση που υπερβαίνει τα εσκαμμένα θα οδηγήσει την κυβέρνηση να μην εφαρμόσει τη συμφωνία. Δεν θα αναλάβουμε βάρη που δεν μας ανήκουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της υποεπιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας, όπου εγκρίθηκαν με
ευρύτατη πλειοψηφία δύο συμβάσεις που αφορούν, η πρώτη στη συνεχή υποστήριξη των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1 και OSA-K και η δεύτερη στα βλήματα των OSA-K σε τιμή μειωμένη κατά 30% στο ύψος των 22 εκατομμυρίων ευρώ
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: