Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

Ακόμη δεν έχουν δοθεί οι υποτροφίες στα παιδιά των αγροτών.


πηγη:ksipnistere.blogspot.com

Με αφορμή την 7μηνη καθυστέρηση χορήγησης των υποτροφιών σε παιδιά επαγγελματιών αγροτών, ο Τομεάρχης Αγροτικού της Ν.Δ., κ. Γιώργος Κασαπίδης, τόνισε οτι “σε ένα ακόμη θέμα η Κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου , με τη συμπεριφορά τους, εκδηλώνουν τα αντιαγροτικά τους αισθήματα.

Ένα ουσιαστικό και δίκαιο μέτρο της...
κυβέρνησης της Ν.Δ. για τη στήριξη των οικογενειών των αγροτών, όπως η χορήγηση υποτροφιών σε τέκνα επαγγελματιών αγροτών, φαίνεται ότι δεν τυγχάνει της αποδοχής της Κυβέρνησης και του ΥπΑΑ&Τ΄΄επισημαίνει .

Επτά μήνες μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερόμενους φοιτητές για τη χορήγηση υποτροφίας, το ΥπΑΑ&Τ δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τα ονόματα των δικαιούχων.

Η καθυστέρηση αυτή δεν δικαιολογείται, καθώς τα χρήματα των υποτροφιών προέρχονται από έσοδα του ΕΛΓΑ που μέχρι πέρυσι προοριζόταν για την ενίσχυση των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ.

Η ηγεσία του ΥπΑΑ&Τ, για 10 μήνες τώρα, έχει αναγάγει σε πρώτη προτεραιότητά της τη συστηματική αποικοδόμηση και απαξίωση κάθε θετικής δράσης και πρωτοβουλίας της κυβέρνησης της Ν.Δ. για τον αγροτικό κόσμο —μείωση ενισχύσεων νέων αγροτών, κατάργηση ΤΟΚΑΑ, μη εφαρμογή ισοζυγίου κρέατος, αποδυνάμωση ΕΛΓΑ κ.ά.. Η πρακτική αυτή δε επεκτείνεται και στο θέμα των υποτροφιών των τέκνων επαγγελματιών αγροτών, προκαλώντας άγχος και καχυποψία στον αγροτικό πληθυσμό και τους ενδιαφερόμενους φοιτητές, οι οποίοι —στη συντριπτική τους πλειοψηφία— προέρχονται από οικογένειες χαμηλού εισοδήματος.

Στην παρούσα χρονική συγκυρία τονίζει που οι εργαζόμενοι —και ιδιαίτερα οι αγρότες— δοκιμάζονται σκληρά από τα αντιλαϊκά μέτρα της Κυβέρνησης, βλέποντας το εισόδημά τους να συρρικνώνεται επικίνδυνα, η χορήγηση αυτών των υποτροφιών θα προσφέρει ανακούφιση και ελπίδα στους φοιτητές και τις οικογένειές τους.”

agroschannel

Δεν υπάρχουν σχόλια: