Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Συνάντηση Παπούλια με υφυπουργό Υποδομών


Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντήθηκε τη Δευτέρα ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Νίκος Σηφουνάκης, προκειμένου να τον ενημερώσει για το σχέδιο της κυβέρνησης για την οδική ασφάλεια.

Ο κ. Σηφουνάκης επισήμανε ότι το σχέδιο αφορά, τόσο τη δημιουργία πρότυπων δρόμων και πεζοδρομίων, όσο και την εκπαίδευση στην οδήγηση, αλλά και τη δρομολόγηση πλάνου, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, για τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος σε όλη την επικράτεια.

Επιπλέον, ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην αποξήλωση των παράνομων πινακίδων στην άκρη των δρόμων, θέμα για το οποίο ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. «Μέχρι σήμερα έχουν αποξηλωθεί 583 και θα συνεχίσουμε και με τη Μαραθώνια διαδρομή, ενόψει και της μεγάλης εκδήλωσης (σσ. για την συμπλήρωση 2500 χρόνων από τη Μάχη του Μαραθώνα). Νομίζω ότι για πρώτη φορά έγινε αντιληπτό ότι η πολιτεία δεν αστειεύεται σε αυτό», τόνισε ο υφυπουργός και σημείωσε ότι έχει ξεκινήσει και η διαδικασία επιβολής προστίμων.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Σηφουνάκης εξέφρασε «την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει, όσο γίνεται πιο γρήγορα, στη βελτίωση των όρων και των συνθηκών, που ζουν οι πολίτες και οι πεζοί στις πόλεις», ενώ, αναφερόμενος και στην αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, έκανε λόγο για ανάγκη «οι κανόνες οδικής ασφάλειας να είναι προσαρμοσμένες στα διεθνώς κρατούντα» και «να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε οι πόλεις να είναι για τους πεζούς, άρα και τα πεζοδρόμια για τους πεζούς».
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: