Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Αθήνα: Οι τουρίστες δεν μένουν πια εδώ


Οι εικόνες καταστροφής και τα "μπλόκα" στα δρομολόγια των πλοίων που έκαναν το γύρο του κόσμου φαίνεται πως επιφέρουν σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική κίνησης της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής τα ξενοδοχεία της πρωτεύουσας το πρώτο εξάμηνο του έτους κατέγραψαν πτώση 3,6% στα έσοδα και μέση πληρότητα 57%.

Οι ξενοδόχοι απευθύνουν έκκληση στην κυβέρνηση να παρέμβει για την ουσιαστική προστασία του προορισμού, την ανατροπή του κακού κλίματος, τον περιορισμό της πτωτικής τάσης της κίνησης και την άμεση αποκατάσταση της εικόνας του λεκανοπεδίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΞΑ-Α, η εβδομάδα διοργάνωσης της έκθεσης «Ποσειδώνια» διέσωσε τα αποτελέσματα των ξενοδοχείων 5 αστέρων, αντίθετα τα ξενοδοχεία 4 και 3 αστέρων εμφανίζουν υστέρηση εσόδων που φθάνει το 9,2%.

Η Ένωση Ξενοδόχων κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη στρατηγικής σε ό,τι αφορά τον συνεδριακό τουρισμό, ενώ για την επιχειρούμενη άρση του καμποταζ σημειώνει ότι πρόκειται για μια μορφή αδειοδοτησης σε αντίφαση με τη διεθνή πρακτική και δεν ανταποκρίνεται στα όσα απαιτεί ο τουριστικός κόσμος της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο ΟΑΕΔ ανακοίνωσε την Τρίτη πρόγραμμα επαναπρόσληψης 70 χιλιάδων άνεργων σε ξενοδοχεία και επιχειρήσεις εποχικής και συνεχούς λειτουργίας για τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: