Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

«Η ελληνική οικονομία πέρασε τον Ρουβίκωνα»


Ο διοικητής της ΤτΕ έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Έχουμε διαβεί τον Ρουβίκωνα», δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, την Παρασκευή εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας, κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

Ο κ. Προβόπουλος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τις εξελίξεις στην οικονομία, και σημείωσε, ενδεικτικά, τη βελτίωση των επιδόσεων σε ό,τι αφορά το δημόσιο έλλειμμα και τα μέτρα, που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό των δαπανών και την αύξηση των εσόδων.

«Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα πιθανόν θα έχουμε περαιτέρω βελτίωση», τόνισε ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας και, αναφερόμενος σε πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις, έκανε λόγο για «νόμους δύσκολους, αλλά απαραίτητους, που δείχνουν ότι στο διαρθρωτικό πεδίο τα πράγματα κυλάνε».

Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι από το φθινόπωρο και μετά, θα υπάρχει μια αισθητά καλύτερη εικόνα της χώρας στο εξωτερικό καθώς θα εμπεδώνεται ότι και στο έλλειμμα η πρόοδος είναι συνεχιζόμενη και μάλιστα βελτιούμενη.

Ο διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος αναφέρθηκε ακόμη στο αποτέλεσμα των τεστ αντοχής των τραπεζών, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται το απόγευμα, και στην επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας τις επόμενες ημέρες

Η χώρα έχει ανταποκριθεί σε όλες τις υποχρεώσεις της απέναντι στο μνημόνιο, επομένως αυτό θα καλλιεργήσει μια θετική εικόνα, τόνισε.
Αναφερόμενος σε πρόσφατες κυβερνητικές αποφάσεις, έκανε λόγο για «νόμους δύσκολους, αλλά απαραίτητους, που δείχνουν ότι στο διαρθρωτικό πεδίο τα πράγματα κυλάνε».
Ο κ. Προβόπουλος αναφέρθηκε ακόμη στο αποτέλεσμα των τεστ αντοχής των τραπεζών, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται το απόγευμα, και στην επίσκεψη των εκπροσώπων της τρόικας τις επόμενες ημέρες. «Λένε ότι υπάρχει πρόοδος και αυτό είναι πολύ θετικό», συμπλήρωσε. «Υπάρχουν ψήγματα θετικά», σχολίασε από την πλευρά του ο κ. Παπούλιας.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: