Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

"Φρένο" Λοβέρδου στις αυξήσεις


Την απόφασή του να καταργήσει με νομοθετική παρέμβαση τις πρόσφατες αποφάσεις του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας που προβλέπουν σε επιμέρους κλάδους του ιδιωτικού τομέα μεγαλύτερες αυξήσεις από αυτές που ορίζει το μνημόνιο, γνωστοποίησε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπάρχουν κραυγαλέες περιπτώσεις αποφάσεων για αυξήσεις έως και 3% για το 2010.

«Εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε συμφωνήσει» τόνισε ο υπουργός Εργασίας και προανήγγειλε για την επόμενη εβδομάδα νομοθετική παρέμβαση, με την οποία «αυτού του είδους τις αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε».

Υπογράμμισε ιδιαίτερα ότι σε αυτό το πλαίσιο «των μεγάλων δυσκολιών και του αγώνα που δίνουμε με αυταπάρνηση για να φύγει η Ελλάδα από αυτή την περιπέτεια» δεν μπορεί κάποιοι καθόλου έξυπνοι αλλά ιδιαιτέρως πονηροί να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του καλού και να δείχνουν τους κάποιους υπόλοιπους σαν τους κακούς της ιστορίας. «Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» κατέληξε.

"Το ΠΑΣΟΚ επιβεβαιώνει για πολλοστή φορά ότι είναι ο πιο αδίστακτος υπερασπιστής της κερδοφορίας του κεφαλαίου" αναφέρει σε απάντησή του το ΚΚΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Δημήτρης Στρατούλης απο τον ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων της το Σύνταγμα για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
πηγη:skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: